Noen ganger ble ikke smilefjes vist riktig i epost.

Smilefjes ble automatisk endret til bokstaven «J» i epost sendt fra Outlook til andre epostprogrammer. Nå er feilen rettet.

© Shutterstock

Microsoft retter problem med humørikoner

Smilefjes ble tidligere vist som «J» i epost sendt fra Outlook til andre epostprogrammer. Nå har Microsoft rettet problemet.

6. september 2017 av Christian Slot

«Deilig – solen skinner J Sees vi i kveld?»

Har du også opplevd å lese en epost hvor det plutselig dukker opp en J midt i teksten? Nå er det slutt på det.

Microsoft har nemlig løst problemet med at smilefjes i epost fra personer som bruker Microsoft Outlook, vises som J i stedet. Avsenderen har nemlig bare forsøkt å sende deg et smil. 

Humørikoner blir nå riktig vist i Microsoft Outlook

Problemet var at humørikoner som 😀 ble vist som «J» hvis du sendte en epost fra Microsoft Outlook til en person som brukte Gmail eller epostappen til Apple. 

Disse programmene støtter nemlig ikke skrifttypen Wingdings.

Det har ført til at mottakere av Outlook-epost som inneholdt humørikoner, har sett en «J» i stedet for ikonet helt siden Microsoft innførte humørikoner i 2010.

Microsoft er i ferd med å sende ut en oppdatering som korrigerer dette og regner med at alle Outlook-brukere har den innen året er omme.

😀

Det er også andre humørikoner som ikke kommer frem helt slik de var ment – og som faktisk betyr noe annet på andre enheter. Se dem her. 

Kanskje du er interessert i...