Velg den beste gratis e-posttjenesten
E-post:

Her er åtte e-posttjenester som du kan laste ned og bruke uten å betale noe for dem. Da kan du vurdere hvilken som er best for deg.

Velg den beste gratis e-posttjenesten

Det finnes en rekke forskjellige e-posttjenester du kan laste ned og som det ikke koster noe å bruke. Her viser vi deg åtte gratis e-posttjenester slik at du kan vurdere hvilken som er best for deg.

6. januar 2022 av Redaksjonen

Så å si all post skrives og sendes nå fra datamaskiner, og det er ikke uten grunn: Det er lett, kjapt og helt gratis å sende en epost, og den er i tillegg framme hos mottakeren i løpet av noen få sekunder.

Uansett om du er fornøyd med den epostadressen og det epostprogrammet du har eller du vurderer å gå over til noe nytt og bedre, kan du bruke denne store testen. For her skal vi teste både gratis nettposttjenester, som gir deg en helt ny epostadresse, og rene epostprogrammer som du installerer på pc-en og kan bruke til den epostadressen du har fra før av.

Det finnes flere e-postleverandører å velge mellom hvis du skal ha en ny e-postadresse som ikke koster noe. Her forteller vi deg om de tre største og beste.


Gratis e-post 1: Outlook.com

Microsofts gratis e-posttjeneste har nok de fleste stiftet bekjentskap med, og ikke uten grunn. Det er en av de mest pålitelige og gode e-posttjenestene på markedet, og i motsetning til Microsoft-programmet Outlook, så er selve e-posttjenesten gratis. 

Du trenger ikke bruke e-postprogrammet Outlook, som du må betale for, for å få e-postmeldingene dine ned på datamaskinen. Du kan enkelt bruke andre gratis e-postprogrammer sammen med Outlook-adressen.

Du kan også bruke Outlook-adressen til å logge på Windows-enhetene dine.

Du kan opprette en gratis e-postadresse her.

Gratis e-post 2: Gmail

Gmail er en av verdens mest brukte e-posttjenester. Det er en gratis e-posttjeneste som har alt du trenger, blant annet et effektivt spamfilter og en utrolig pålitelig service. Gmail-adressen kan enkelt brukes sammen med e-postprogrammet ditt, men du kan også bruke Googles egen e-posttjeneste til å lese eller sende e-postmeldinger

Du kan også bruke Gmail-adressen din til å logge på Google- og Android-enhetene dine, eller til å logge på en rekke Google-tjenester.

Du kan opprette en gratis e-postadresse her.

Gratis e-post 3: Yahoo mail

Yahoo mail har eksistert veldig lenge, selv om du ikke ser så mye til dem lenger etter at søkemotoren ble forbigått av Google. Det er synd, for den gratis e-posttjenesten de tilbyr er utmerket.

Med Yahoos gratis e-posttjeneste kan du enkelt søke i e-postmeldinger, gruppere dem og bruke e-postmaler. Dessuten kan du enkelt bruke Yahoo-adressen sammen med et gratis e-postprogram.

Du kan opprette en gratis e-postadresse her.

Når du har byttet til din nye e-posttjeneste, må du huske å gi den nye adressen til venner, tjenester, foreninger og virksomheter som bruker adressen din til å komme i kontakt med deg. Du kan lese vår«huskeliste» til det perfekte e-postbyttet her. 

Installer et gratis e-postprogram på datamaskinen.
Gratis e-postprogram:

Det er mange fordeler med å ha et e-postprogram på datamaskinen og mobiltelefonen, i stedet for bare å ha tilgang til e-posten din via en nettleser. Og det finnes mange gode og gratis e-postprogrammer du kan velge blant. 

Velg det beste gratis e-postprogrammet for deg

De fleste åpner og leser e-posten sin i nettleseren. Men det er flere fordeler ved å laste ned et e-postprogram og lese og sende e-postmeldingene der.

Et av de mest kjente e-postprogrammene er utvilsomt Microsoft Outlook.

Men har du ikke lyst eller råd til å bruke penger på et e-postprogram, finnes det flere gratis og overraskende gode alternativer.

Fordelene ved et gratis e-postprogram:

  1. Du kan lese e-postmeldingene offline.
  2. Du får en innebygd kalenderfunksjon.
  3. Du kan av og til installere tillegg for flere funksjoner.

Fem gratis alternativer til Outlook:


Gratis e-postprogram 1: eM Client

Et gratis e-postprogram som er veldig enkelt å sette opp, svært oversiktlig og med mange nyttige funksjoner.

Støtter imidlertid bare to kontoer i gratisversjonen. Last ned programmet fra Fordelssonen.

Gratis e-postprogram 2: Mailbird Lite

Fungerer nærmest som en kommunikasjonssentral med integrering av apper.

Et minus er imidlertid at du bare har tilgang til én e-postkonto i gratisutgaven.

Les anmeldelsen vår av programmet i Testsonen her.

Gratis e-postprogram 3: Mozilla Thunderbird

Et sterkt og oversiktlig gratis e-postprogram som er spesielt bra hvis du liker faner.

Les anmeldelsen vår av programmet i Testsonen her.

Gratis e-postprogram 4: Opera Mail

Enkel og minimalistisk design. Oppsettet er imidlertid litt vanskelig, og det finnes ingen kalenderfunksjon.

Les anmeldelsen vår av programmet i Testsonen her.

Gratis e-postprogram 5: Mail

Brukervennlig og enkelt å bruke – og så er det innebygd i Windows. Bare søk på «Mail» i Windows, så er du i gang.

Mail-appen fra Microsoft tilbyr imidlertid ikke like mange funksjoner som de andre programmene. 

Kanskje du er interessert i...