googlerecapt

Enklere registreringer på nettsteder

Google innfører et nytt system mot robotregistrering

15. desember 2014

Snart kan du slippe å kopiere knapt leselig tekst og tall for å bekrefte at du ikke er en robot. Det kommer et alternativ til såkalt CAPTCHA ("Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart"), som mange nettsider bruker for å bekrefte at det virkelig er mennesker og ikke roboter, som prøver å registrere seg hos dem. CAPTCHA er de snirklede ordene, bokstavene og tallene en nettside noen ganger krever at du skal skrive inn før du kan gå videre. Det gjøres som et vern mot at spamroboter skal registrere seg og bruke siden til å sende søppelpost til andre brukere.

Men nå innfører Google en enklere metode for å bekrefte dette. Her skal du bare klikke i boksen ved ”I’m not a robot”, og så kan du fortsette. Istedenfor at du må sitte og taste inn tegn, bruker Google blant annet IP-adressen din og registrering av musebevegelser som en bekreftelse. Derfor er det nok å klikke på en knapp.

Google kaller det nye systemet reCAPTCHA, og det er klart til å bli innført. Men det er de enkelte nettsidene selv som må ta stilling til om de vil bruke det. Noen av de store nettsidene, som Wordpress og pratetjenesten Snapchat, har allerede innført systemet.

Kanskje du er interessert i...