Ordsky

Farlig Facebook-quiz

Har du laget en ”ordsky”? I så fall har du trolig også gitt et firma du ikke kjenner, tilgang til store mengder informasjon om deg selv og dine venner.

26. november 2015

Over 16 millioner mennesker har delt "ordskyer" som viser hvilke ord de har brukt mest på Facebook. Dessverre gjør dette også at selskapet bak quizzen får tilgang til mye av den personlige informasjonen Facebook har om deg.

Selskapet som står bak ordskyen heter Vonvon, og de kan blant annet se hvilken IP-adresse, hva slags enhet, hvilken nettleser og hvilket språk du benytter. I tillegg kommer selvsagt all informasjon du har offentlig tilgjengelig på Facebook samt bilder og bilder du er tagget i.

Ifølge personvernerklæringen til Vonvon godkjenner du at selskapet har rett til å videreselge informasjon om deg så snart du bekrefter at du har lest erklæringen, og det gjorde du før du lot "ordskyen" finne dine mest brukte ord.

Metodene er de samme som for mange andre ”morsomme” quizzer på Facebook, men det er de færreste som blir delt like hyppig som denne. Det beste rådet er derfor å ikke delta i quizzer på Facebook.

Kanskje du er interessert i...