Hva er synlig på Facebook-profilen din

Sjekk profilen din på Stalkscan, og se hvor mye du deler med omverden.

© Shutterstock

Sjekk selv: Hvor stor del av Facebook-profilen din er synlig

Har du oversikt over hvor mye av Facebook-profilen din som er synlig? Med hjemmesiden Stalkscan kan du se hvor åpen profilen er for omverdenen.

23. august 2018 av Mathias Alsted Lund Flinck

I årenes løp har vi skrevet og delt både stort og smått på Facebook, og det er ikke sikkert at alt var like gjennomtenkt. Det sosiale mediet kan inneholde alt fra litt for tøffe kommentarer om andres innlegg til eldgamle feriebilder.

De meste vi deler er fort glemt, men Facebook glemmer ikke. Faktisk vil en stor del av det du legger ut være synlig for alle som er på nettet.

På siden Stalkscan.com kan du sjekke hvor store deler av profilen din som er tilgjengelig for andre.

Slik bruker du Stalkscan

Stalkscan virker ved at du logger deg inn på Facebook og åpner profilen din. 

Her kopierer du nettadressen og legge den inn i søkefeltet på Stalkscan. Deretter får du oversikt over bilder du har delt, sider du har sett på og bøker og filmer du har likt.

Stalkscan – så mye av Facebook-profilen din er synlig

Med hjemmesiden Stalkscan er det lett å se bilder og informasjon du har delt med resten av verden på Facebook. 

© Komputer.dk

Les også: Slik sikrer du personlig informasjon på Facebook

Før du sjekker må du har logget deg ut av profilen din på Facebook. Stalkscan bruker nemlig Facebook-søkene til å finne informasjonen, så hvis du fortsatt er logget inn på din egen konto, vil du selvfølgelig kunne se alt.

Når du er logget ut, kan du se hvor mye en person uten en Facebook-profil kan se.

Oppretter du en falsk Facebook-profil og sjekker din egen via denne, vil du se hvor mye som er synlig for dem som ikke er venn med deg på Facebook.

Les mer om Facebook her

Full kontroll over privat informasjon

I det nye nummeret av Komputer for alle gir vi deg verktøyene du trenger får å ta kontroll over privat informasjon på Facebook. 

Se blant annet hvordan du unngår å lekke personlige data til tredjeparter via det sosiale mediet. Tredjeparter kan bruke informasjonen til å målrette annonser og annet innhold til deg.

Les mer i Komputer for alle nummer 13/2018 som er i salg nå. 

Kjøp bladet eller tegn et abonnement nå, og les artikkelen med det samme på mobilen eller nettbrettet i appen Wype. Her kan du også lese de ti siste utgavene av bladet.

Prøv to utgaver av Komputer for alle og få et trådløst tastatur til mobilen eller nettbrettet for kun kroner 69,50 + porto og eks.

Med et Bluetooth-tastatur blir det like lett å skrive på mobilen og nettbrettet som på pc-en. Se tilbudet her. 

Kanskje du er interessert i...