Slett Facebook-konto

Er du lei av Facebook, kan du slette kontoen permanent.

© Shutterstock

Spør oss: Hvordan sletter jeg Facebook-kontoen?

Facebook har ikke gjort det lett, men slik sletter du Facebook-profilen én gang for alle.

19. april 2020 av Emil Maischnack Jensen

I Spør oss-forumet har en leser spurt om hvordan han sletter Facebook-kontoen:

SPØRSMÅL: Etter grundig vurdering har jeg bestemt meg for å slette Facebook-kontoen, men det er visst ikke så lett. Hittil har jeg bare funnet ut hvordan jeg stenger den midlertidig – men jeg vil slette den permanent.  

Vet dere om det er mulig å slette en Facebook-konto en gang for alle?

SVAR: Ja, det er mulig å slette kontoen permanent, men Facebook har anstrengt seg for å gjøre det vanskelig, og funksjonen er godt skjult. De vil jo gjerne holde på brukerne så lenge som mulig. 

Her viser vi hvordan det gjøres – i seks trinn.

Slik sletter du Facebook-kontoen permanent:

  1. Åpne nettleseren og gå inn på Facebook. Logg på med epost og passord, og klikk på Logg inn.
  2. Klikk på pilen i øverste høyre hjørne, og velg punktet Innstillinger i menyen som kommer opp.

  3. I menyen til venstre velger du Din Facebook-informasjon.

  4. Til høyre for valget Slett kontoen og informasjonen din velger du vis.

  5. Her kan du velge om du Deaktiver konto slik at du for beholde Messenger, Laste ned all informasjon du har lastet opp til Facebook eller Slett konto.

  6. Før kontoen blir deaktivert eller slettet, må du oppgi passord. Skriv inn passordet ditt,  klikk på Fortsett og deretter på Slett konto.

Du kan angre i opptil 30 dager. Deretter er Facebook-kontoen og alt du har lastet opp til profilen din borte for alltid.


Som abonnent på Komputer for alle kan du stille datarelaterte spørsmål til ekspertene våre døgnet rundt. Få full tilgang til alle abonnementsfordelene fra kun kroner 29,-


Lagre data før du sletter Facebook-kontoen

Det kan være smart å laste ned alle data før du sletter kontoen. Klikker du på Last ned i punkt 5 i listen over, får du en rekke muligheter. 

I det øverste feltet får du mulighet til å velge tidsrom, format og oppløsing. Under dette ser du informasjon om hva slags informasjon du kan lagre. Du velger ved å sette en hake til høyre for informasjonen.

Hvis du likevel velger å beholde kontoen, kan det være smart å velge en minnekontoforvalter. Da kan en venn eller et familiemedlem administere kontoen din når du har gått bort.

Kanskje du er interessert i...