Slik velger du en minnekontoforvalter på Facebook

Slik velger du en minnekontoforvalter på Facebook

Velg en minnekontoforvalter på Facebook

Vi deler villig vekk bilder og all mulig annen informasjon om oss selv på Facebook – men hva skjer den dagen du dør? En minnekontoforvalter kan utpekes til å ta hånd om Facebook-arven din.

21. april 2020 av Mathias Alsted Lund Flinck

Hvis du plutselig mister et familiemedlem som er en aktiv Facebook-bruker, får profilen stå urørt med mindre det er opprettet et Facebook-testamente og en minnekontoforvalter.

Når en Facebook-bruker går bort, kan en forvalter enten slette kontoen eller konvertere den til en minnekonto. Velger du minnekonto, kan minnekontoforvalteren skrive et innlegg på profilen og oppdatere profil- og forsidebilde. Vedkommende kan ikke gjøre andre endringer i innholdet. Du kan også gi minnekontoforvalter tillatelse til å laste ned en kopi av det du har delt på Facebook.

Slik velger du minnekontoforvalter på

Facebook:

  1. Klikk på pilen øverst i høyre hjørne og velg Innstillinger i menyen.
  2. Velg punktet Generelt i menyen til venstre
  3. Under Administrer konto og Din minnekontoforvalter kan du legge til en venn. Hva det innebærer, er godt forklart i teksten.
  4. Hvis du heller vil at profilen skal slettes etter din død, kan du klikke på Be om at kontoen din slettes etter at du dør.
  5. Hvert år vil du motta en påminnelse om hvem som er minnekontoforvalteren din. Det er alltid mulig å velge en annen minnekontoforvalter.

> Les mer om Facebook

Kanskje du er interessert i...