AlphabetBricks

Google blir til Alphabet

Grunnleggeren av Google har erklært at selskapet endrer navn til Alphabet.

11. august 2015

Fra nå av vil Alphabet-navnet være kjent over hele verden. Det er nemlig navnet Google har valgt til sitt nye moderselskap. Den overraskende meldingen kom fra Google-grunnlegger Larry Page i går.

Google vil fortsette som eget selskap, men som datterselskap av Alphabet. Derfor vil heller ikke du som bruker merke stort til navneendringen i praksis.

Endringen kommer som del av en større omstrukturering av selskapet. Google og mange av Googles underselskaper vil i tiden fremover være likestilte datterselskaper av Alphabet, noe som ifølge Larry Page vil gi selskapene mer selvstendighet.

Blant datterselskapene til Alphabet vil vi i tillegg til Google Inc. også finne Calico, som forsker på aldersrelaterte sykdommer og bioteknologi; investeringsfondet Google Capital; Google Fiber, som er en leverandør av nettjenester; Google Ventures, som støtter nye selskaper; fremtidsforsker og -utviklerne i Google X, samt Nest Labs, som utvikler intelligente løsninger til hjemmet.

Googles grunnleggere Larry Page og Sergey Brin er henholdsvis CEO og direktør for det nye selskapet, mens Sundar Pichai blir direktør for det største datterselskapet til Alphabet, nemlig Google Inc.

Kanskje du er interessert i...