Google Cloud Print legger ned

Snart kan du ikke lenger skrive ut fra en telefon som er koblet til skriveren, i hvert fall ikke med Google Cloud Print.


Google legger ned populær utskriftstjeneste

Til stor misnøye velger Google nok en gang å legge ned en populær tjeneste. Denne gangen er det Google Cloud Print som takker for seg.

27. november 2019 av Henning Dadkhah Rasmussen


Siden 2010 har millioner av brukere over hele verden kunnet skrive ut via beta-tjenesten Cloud Print fra Google.

Den har blant annet gjort det mulig å skrive ut et dokument fra pc-en på jobben på skriveren hjemme eller sende et dokument til skriveren via en app på telefonen.

Google Cloud Print er en så banebrytende tjeneste at vi i Komputer for alle har anbefalt den flere ganger, også som et alternativ til en dyr nettverksskriver.

Google Cloud Print legger ned om cirka et år

I sitt eget forum skriver Google at Cloud Print har sin siste arbeidsdag 31/12 2020. Når kalenderen viser 1/1 2021 kan du altså ikke lenger bruke tjenesten

Det betyr at du har et års tid på å finne alternativer. For øyeblikket er dessverre slik at det ikke finnes et fullgodt alternativ til Google Cloud Print.

Forut for sin tid

Google Cloud Print var, som så mange av Google-tjenestene, noe helt nytt da den ble lansert. I dag har den imidlertid fått konkurranse på flere av funksjonene.

Fordi Google er blant verdens største selskap og står bak operativsystemet Android til blant annet mobiltelefoner, og også har den mest utbredte nettleseren, har ikke andre skrivertjenester den samme integreringen som Google Cloud Print. 

Hva bør du gjøre hvis du bruker Cloud Print?

Hvis du bruker Cloud Print til skrive ut på hjemmeskriveren via en pc som står et annet sted, kan du i stedet bruke programmet Printer Pro. Det virker også fra iPhone og iPad via en app, men det koster noen kroner.

Bruker du derimot Google Cloud Print til å skrive ut fra en Android-enhet, kan du i stedet bruke de funksjonene produsenten har installert på telefonen, som Samsung Print Service. 

Google gir Cloud Print dødsstøtet fordi populariteten er dalende, i høy grad fordi nyere skrivere har funksjonene innebygd – de virker til og med når det ikke er en aktivert pc koblet til skriveren.

Skal du kjøpe ny skriver, bør du velge en nettverksskriver med en app du kan styre den fra, for eksempel en av de nye Canon-skriverne i mellomklassen.

Kanskje du er interessert i...