Gi penger til veldedighet

Det er lett å gi penger til gode formål når du handler på nett – og det behøver ikke å koste en krone ekstra!

© Shutterstock

Gi litt til veldedighet når du bruker penger på nettet

Synes du det kan være litt vanskelig å gi fast til frivillige organisasjoner hver måned? Heldigvis finnes det noen enkle måter å bidra på – uten at det koster en krone ekstra.

15. januar 2019 av Martin Haverholm

Mange vil gjerne støtte veldedige formål, men synes det kan være litt ugreit å binde seg til faste utbetalinger hver måned.

Heldigvis finnes det andre måter du kan bidra på!

Flere nettsider gir automatisk en prosentdel av pengene du handler for til veldedige formål – og ofte kan du selv velge hvilket.

Her er tre enkle måter å gjøre det på:

1. Amazon

Amazon Smile

Hvis du bruker adressen smile.amazon.com, altså "smile" i stedet for "www", når du handler hos Amazon, kan du velge en organisasjon å støtte.

Veldig mange kjøper jevnlig alt fra bøker og musikk til elektronikk og klær hos Amazon. Likevel er det de færreste som kjenner funksjonen Amazon Smile.

Amazon Smile gjør det lett å gi penger til veldedighet. Du logger deg inn som vanlig på Amazon-kontoen, men i stedet for å skrive "www" skiver du "smile".

Når du logger inn på denne måten, kan du velge mellom forskjellige veldedige organisasjoner som Amazon deretter gir en prosentandel av summen du bruker hos dem. Funksjonen virker også hos Amazon.de og Amazon.co.uk.

Se mer på smile.amazon.com

2. Norsk Tipping

Norsk Tipping

Når du prøver å bli litt rikere selv, kan du sørge for at for eksempel en veldedig organisasjon også blir det, ved å gi dem en del av innsatsen din.

Har du hørt om Grasrotandelen? Det er en ordning hvor du kan gi bort en andel av innsatsen til et godt formål når du spiller hos Norsk Tipping. Det koster deg ingenting ekstra.

Helt siden Norsk Tipping ble etablert har overskuddet gått til samfunnsnyttige formål. Grasrotandelen gir deg mulighet til å være med å bestemme hva noe av overskuddet skal gå til.

Formålet du velger kan være noe som ligger ditt hjerte nær. Det kan være alt fra dyrevelferd, helsearbeide til korps eller black metal. Det eneste kravet til mottakerne er at enheten blir godkjent som grasrotmottaker av Frivillighetsregisteret i Brønnøysund.

Nesten alle spill hos Norsk Tipping bidrar i Grasrotandelen.

Se mer om Grasrotandelen her

3. Humble Bundle

Humble Bundle

Humble Bundle har i mange år vært kjent blant dataspillere fordi hjemmesiden selger "bundles" – bunter – av spill til en lav pris.

I dag kan du også finne bunter med for eksempel ebøker eller sikkerhetsprogrammer, også dette til lave priser.

For å donere penger via Humble Bundle må du først opprette en bruker på hjemmesiden. Etter at du har gjort det, velger du hva du vil kjøpe. "Bundles" er ofte inndelt i "tiers" – nivåer – der du må betale mer for flere enheter – en større "bundle".

Når du har valgt hva du vil kjøpe, får du også mulighet til å velge hvor stor del av pengene som skal gå til veldedighet, og hvor mye som skal gå til Humble Bundle eller forlag og utviklere.

De forskjellige "bundlene" byttes cirka hver 14. dag, så det er ofte noe nytt å finne. Ved kjøp av noen "bundles" går pengene automatisk til et bestemt formål, men som oftest kan du velge selv.

Se mer på www.humblebundle.com

Kanskje du er interessert i...