Solarsystemscope

Utforsk solsystemet, og land på en komet

Utforsk planetenes indre, se stjernehimmelen over deg og bli med på en kontrollert landing på en komet med Solarsystemscope.

7. desember 2016 av Christian Slot

Går du rundt med en Galileo Galilei i magen, eller vil du briljere med kunnskap om solsystemet i neste middagsselskap?

I så fall bør du ta en titt på hjemmesiden Solarsystemscope.

Med Solarsystemscope kan du utforske planeter, måner og kometer i solsystemet og få kunnskap om stjernebildene du ser på himmelen – i sanntid.

Gå bakover i tid Nettsiden har også en funksjon som lar deg gå bakover i tiden, og for eksempel se hvilken bane en spesiell komet har.

Spol tilbake til 1986, da Halleys komet var synlig på himmelen. Neste gang den passerer er i 2061.

Utforsk planetenes indre Visste du at kjernen av Mars består av jern, svovel og nikkel? Solarsystemscope lærer deg alt om planetene, månene og dvergplanetene.

Gå på oppdagelsesferd i planetenes indre.

Bli med på en romferd Hvordan foregår det når man sender en romsonde til en milliard euro mot en komet for å gjøre detaljerte undersøkelser?

Rosetta-sonden ble sendt mot kometen med det klingende navnet 67P/Tjurjumov-Gerasimenko i 2004. Solarsystemscop lar deg være med på ferden.

Ni år senere – i 2014 – da landingsmodulen satte sine føtter på kometen, skrev Rosetta seg inn i historiebøken som den første kontrollerte landingen på en komet.

I menyen til venstre under ”Comets” og ”Comet 67P” finner du interaktiv grafikk som lar deg følge romferden.

Trykk på Play-knappen og følge Rosetta-sondens lange vei mot kometen.

Solarsystemscop beskriver seg selv som romentusiaster, programvareingeniører, designere og ”andre nerder” fra programvarefirmaet INOVE.

Besøk Solarsystemscope.com.

> Les mer: Universets hemmeligheter

Kanskje du er interessert i...