ko

Vet kua hva som venter den?

Wikipedia-skribenter kan være sta mennesker, og det har resultert i helt vanvittige redigeringskriger. Små detaljer har blitt endret frem og tilbake utallige ganger.

12. oktober 2016 av Steffen Nielsen

Wikipedia har selv laget en oversikt over de rareste "redigeringskrigene", og den har blitt lang. Her er tre utvalgte.

Listen over kjente jomfruer Det er kanskje litt pussig at Wikipedia har påtatt seg oppgaven med å holde denne listen oppdatert – men slik er det. På og av denne listen var i hvert fall Britney Spears et utall ganger i tenårene. Etter noen år på baken og et par fødsler har de kommet til enighet om at hun ikke lenger hører hjemme der.

Araknafobi Den engelskspråklige Wikipedia-artikkelen om frykt for edderkopper ble arena for et sant dilemma. I hvert fall ifølge en gruppe opphissede debattanter. Diskusjonen handlet om hvorvidt man kunne illustrere artikkelen med et bilde av en edderkopp – det kunne jo skremme eventuelle interesserte vekk fra artikkelen …

Kuvelting Kulturfenomenet "å velte en ku" (cow tipping) går ut på å snike seg inn på en ku og så velte den overende. Hvor snilt dette er, kan nok diskuteres – men debatten gikk ikke på hva du gjorde – men på bildeteksten til illustrasjonen av en ku som sto i enga. Forslag som "Et intetanende potensielt offer" falt noen tungt for brystet, mens tilsynelatende ukontroversielle alternativer som "Mø" og "En ku" heller ikke vant særlig gehør.

Se oversikt over redigeringskriger på Wikipedia

Kanskje du er interessert i...