Ingen flere irriterende sprettopp-annonser i Google Chrome

Google Chrome vil skåne deg for reklame og sprettopp-annonser når du surfer på nettet. 

© Shutterstock

Chrome setter en stopper for irriterende reklame og sprettopp-annonser

En ny oppdatering av Google Chrome går til kamp mot flere irritasjonsmomenter på internett. Les mer her.

25. januar 2018 av Peter Skovbjerg Jensen

Du prøver å starte en video, men i stedet spretter det opp et vindu. Du lukker det og prøver igjen, og nå blir du sendt til en hjemmeside med en annonse for et eller annet mobilspill. Etter tre–fire forsøk får du endelig se videoen.

Situasjoner som dette oppstår til stadighet, selv om du har skaffet deg blokkeringsprogrammer og nettutvidelser som burde ha stoppet det. 

Men nå sier Google stopp. I den neste versjonen av Chrome for Android, vil Google fjerne de irriterende annonsene.

Den nye versjonen av nettleseren vil hindre at annonser omdirigerer deg til nye sider eller til å åpne sprettopp-vinduer. I løpet av de neste par ukene blir det tilgjengelig for Android, og deretter til Windows-maskiner.

> Les mer om Google Chrome her

Etterlengtede forbedringer

I versjon 64 av Chrome, som kommer nå, blir en annen etterlengtet funksjon også lagt til. Nemlig muligheten til å gjøre en hel hjemmeside permanet lydløs. 

Hvis for eksempel Facebook alltid gir fra seg lyd, kan du gå inn i Chrome-innstillingene og sette Facebook på lydløs som standard.

De nye verktøyene er en del av Googles strategi om å gjøre reklame mindre påtrengende for brukerne. De har ennå ikke annonsert når endringen kommer til pc-er, men vi må neppe vente særlig lenge.

> Få 2 utgaver av Komputer for alle, full tilgang til vår Fordelssone og en smart nødlader for kun kroner 69,50. Du sparer 401 kroner.

Kanskje du er interessert i...