Her er nye Chrome-funksjoner du neppe har oppdaget
Chrome

Google tatt nye skritt i kampen mot konkurrentene. Det kan du ha glede av.

Her er de nye Chrome-funksjonene du ikke har oppdaget

I Google Chrome får du smartere styring av faner og mulighet til å lage QR-koder i adressefeltet. Les om hvordan de nye verktøyene fungerer.

7. mars 2021 av Steffen Nielsen

Google Chrome har kommet til versjon 88, og som vanlig får du alltid én eller flere spennende funksjoner når Google oppdaterer nettleseren.

Les om de nye funksjonene som kom med den siste oppdateringen av Chrome.

Det er også noen mindre forbedringer som du kanskje ikke har oppdaget, i og med at de ikke er så store at de egentlig kan kalles en funksjon. Vi har funnet to spennende nyheter som vi deler med deg.

Resurer antall faner i Chrome 

Vi ble veldig begeistret over den første nyheten. Dette er svært nyttig hvis du, som oss, har altfor mange faner åpne samtidig.

Nyheten viser seg når du åpner en hjemmeside som du allerede har åpnet i en annen fane.

Nå har du nemlig muligheten for å "slå de to sidene sammen" til én fane. På den måten unngår du å for eksempel ha fem Facebook-faner åpne ved siden av hverandre i nettleseren.

Switch to this tab i Google Chrome

"Switch to this tab" sparer deg for en fane.


I eksempelet over har vi skrevet Messenger i adressefeltet, men har allerede en fane med Messenger åpen.

Klikk på "Switch to this tab," og du blir ført over til den andre fanen og unngår å ha to like faner åpne samtidig.

Lag QR-koder i adressefeltet i Chrome

Et annet smart tillegg i nye Chrome handler om QR-koder. Nå har du muligheten til å generere din egen QR-kode (som egentlig er en kobling) til en hjemmeside. 

Det er nyttig til brosjyrer, plakater og lignende der du vil at mottakeren skal gå til en nettside for å få ytterligere informasjon.

Gjør som følger:

  1. Besøk hjemmesiden du vil koble til. Klikk oppe i adressefeltet. 
  2. Klikk så på ikonet til høyre i adressefeltet (under er det markert grått), så genereres koden. Klikk på Download for å laste ned QR-koden til pc-en.

Dette fungerer for også med for eksempel Facebook, der du nå kan lage en direktekobling til en gruppe, en side eller et bestemt innlegg.


Lag en QR-kode direkte i Chrome.
QR-kode

Det er lett å lage en QR-kode i Chrome. Det er smart hvis du for eksempel har laget en folder eller en plakat der du vil ha mottakeren til å besøke en bestemt hjemmeside. Vedkommende skanner koden med mobilen og kommer direkte til siden.

Du små verktøyene lanseres gradvis, så hvis de ennå ikke har dukket opp i nettleseren din, selv om du har Crome 88, må du smøre deg med litt tålmodighet. De kommer snart.

> Les flere nyheter om Google Chrome her

Kanskje du er interessert i...