Bruk fingeren til å logge inn på Google Chrome

Om ikke lenge behøver du ikke å huske passord i Google Chrome og kan bruke fingeravtrykk i stedet.

© Shutterstock

Snart kan du bruke fingeravtrykk til å logge inn på Google Chrome

Nå blir det raskere å logge seg på Google Chrome hvis du har en Android-telefon eller en Mac. I stedet for å huske og skrive lange passord, kan du bruke fingeren.

20. september 2018

På de fleste nyere telefoner og nettbrett er det mulig å logge inn med fingeravtrykk.

Fordi du slipper å oppgi passord, blir det mye enklere og raskere å åpne telefonen og bestemte apper.

Snart blir det også lettere å logge seg inn på Google Chrome når du for eksempel skal lese epost, se Netflix eller sjekke Facebook.

I en ny oppdatering blir det nemlig mulig å bruke biometri – altså et fingeravtrykk – i stedet for et passord, når du logger deg inn på diverse tjenester i nettleseren Chrome.

Les også: Den sikreste nettleseren til mobilen og nettbrettet

Bruk Google Chrome uten passord

Den nye oppdateringen kommer i første omgang til Android-telefoner og Mac-maskiner med Touch-ID, som er navnet på fingeravtrykksleseren fra Apple.

Det betyr at du i stedet for å huske og skrive lange passord på det lille skjermtastaturet, kan plassere fingeren på fingeravtrykksleseren – og dermed er du logget inn. 

Les også: Slik prøver du Googles "hemmelige" nettleser

Vi vet dessverre ennå ikke når det blir mulig å bruke fingeravtrykksleseren til å logge seg inn på Google Chrome med Android og Mac.

Et trådløst tastatur gjør det enklere å skrive på mobilen og nettbrettet. Det er lett å bruke og gjør det til en lek å skrive lengre tekster.

Få et trådløst tastatur med to utgaver av Komputer for alle og full tilgang til Fordelssonen og en rekke andre fordeler for kun kroner 69,50 + porto og eksp. Se tilbudet her.

trådløst tastatur

Kanskje du er interessert i...