Google Chrome browser

Tre gode Chorme-tips

Det er ikke uten grunn at verdens mest utbredte nettleser har blitt så populær. Den er nemlig så mye mer enn konkurrentene – den har utallige smarte funksjoner og til og med et hemmelig lite spill.

11. november 2016

Chrome kan mer enn de fleste aner. Selv ikke de mest garvede pc-brukerne vet å utnytte alle mulighetene i verdens mest utbredte nettleser.

Vi har funnet tre funksjoner som de færreste vet at eksisterer – to av dem er veldig nyttige, mens den siste bare er morsom.

Flytt mange faner på en gang

Chrome er den eneste nettleseren som gir deg mulighet til å flytte flere faner samtidig. Hold Ctrl-knappen nede mens du klikker på fanene du vil flytte. Nå kan du flytte fanene til et annet vindu.

Beskytt barna mot nettets skyggeside

I Chrome kan du opprette flere profiler og velge hvilke sider profilene ikke skal få tilgang til.

Klikk på de tre prikkene øverst i høyre hjørne, og velg Innstillinger i menyen. Under personer klikker du på Legg til person …. Gi profilen et navn og hak av i boksen nederst til venstre for å kunne kontrollere og se hvilke nettsteder vedkommende besøker. Klikk deretter på Legg til . Etter noen minutter får du en epost som gir deg tilgang til å administrere den nye profilen. Husk at den nye profilen må velges øverst i vinduet ved fanene når barna skal bruke nettleseren.

Det hemmelige dinosaurspillet

Når du er uten nettforbindelse og prøver å åpne en hjemmeside, dukker det opp en liten dinosaur i vinduet. Denne dinosauren er et veldig enkelt spill som du kan fordrive tiden med mens du venter på å komme på nett igjen.

Prøv å slå av nettforbindelsen og forsøk å åpne en tilfeldig hjemmeside – klikk på mellomromstasten når dinosauren dukker opp.

> Få flere tips til nettlesere

Kanskje du er interessert i...