Aktiverer du den nye mørke tilstanden, unngår du forskjellige gråtoner som ikke er helt svarte.
Microsoft Edge:

Aktiverer du den nye mørke tilstanden, unngår du forskjellige gråtoner som ikke er helt svarte.

Nå får Edge-nettleseren en enda mørkere modus

Dette er godt nytt hvis du er blant dem som foretrekker mørket: En ny funksjon i nettleseren Edge gjør nemlig hele programvinduet svart som kull.

Både Windows og mange programmer har de senere årene fått en funksjon der du kan velge en mørkere visningsmodus, en såkalt "dark mode", som et alternativ til de lyse gråtonene vi er vant med fra programvinduer.

Men mens den mørke modusen i Edge hittil har gjort programmet bare litt mørkere ved hjelp av ulike gråtoner, tar Microsoft nå steget videre med en ny oppdatering:

I den kan du velge en enda mørkere modus, slik at de grå nyansene i nettleserens bakgrunn, menylinjer og lignende, erstattes av dyp svart.

Hvorfor velge mørk modus?

Det er flere grunner til at du kan ha nytte av mørk modus i nettleseren, Windows og andre programmer.

For det første sparer det litt strøm, fordi det går mer strøm til å lyse opp et hvitt enn et svart bildepunkt.

Når denne praksisen sprer seg til millioner av pc-er over hele verden, blir det plutselig noe som kan måles i tonn CO2 og dermed redusere klimabelastningen.

I tillegg kan den mørkere modusen være mer behagelig for øynene.

Her er det verdt å eksperimentere med de ulike temaene i både nettleseren og Windows.

Når den nye mørkere modusen er aktivert, blir hele nettleservinduet svart, uten de grå nyansene vi er vant med fra programmer i mørk modus.
Enda mørkere:

Med den nye og mørkere modusen blir hele nettleservinduet, unntatt tekst og bilder, helt svart, uten de gråtonene som vanligvis kjennetegner programmer i mørk modus.

Snart klar for en pc nær deg

Microsoft har nettopp sendt ut den nye oppdateringen til Edge til frivillige testere i testprogrammet "Microsoft Edge Insider" i en testkanal som heter Canary.

Har du lyst til å prøve de kommende oppdateringer til Edge før alle andre, kan du registrere deg som tester på denne måten:

1: Klikk på de tre prikkene øverst til høyre i Edge, og velg Innstillinger.

2: Klikk på Om Microsoft Edge.

3: Klikk på Lær mer under Microsoft Edge Insider.

Synes du ikke det haster så mye, kan du også vente noen måneder. Da kommer nemlig oppdateringen med mørk modus for alle Edge-brukere.

Kanskje du er interessert i...