Microsoft Edge browser
Edge

Last ned den nye Edge-nettleseren

Microsoft har lansert en helt ny versjon av nettleseren Edge sammen med en Windows-oppdatering. Har du ikke fått den ennå, kan du se hvordan du laster den ned her.

Endelig har Microsoft kommet med avløseren til den litt mangelfulle nettleseren Edge.

I stedet for å bygge videre på noe som aldri ville ha fått den helt store utbredelsen, har selskapet valgt å bygge opp Edge fra bunnen av med samme kode, kalt Chromium, som Googles Chrome-nettleser er basert på.

Det betyr blant annet at den nye Edge virker med tusenvis av utvidelser som tidligere bare var tilgjengelige i Chrome-nettleseren.

Dermed kan du gi Edge mengder av ekstra funksjoner som er nyttige i hverdagen.

> Les også: Hva er Chromium?

Verdt å vite om den nye Edge:

Mister jeg den gamle Edge?

Ja, når du installerer den nye versjonen av Edge-nettleseren, erstattes den gamle versjonen som var innebygd i Windows 10.

Hva skjer med bokmerkene mine?

Hvis du hadde lagt til hjemmesider i favorittlisten i den gamle versjonen av Edge, importeres de automatisk i den nye. Du finner dem i bokmerkemenyen.

Kan jeg fortsatt ha Chrome som standardnettleser?

Hvis du har en annen nettleser enn Edge som standard i Windows, vil du bli spurt om du vil bruke Edge som standard. Du kan alltids ha en annen nettleser som standard og likevel bruke Edge fra tid til annen.

Får jeg Bing som søkemotor?

Når du installerer den nye Edge, er den innstilt til å bruke samme søkemotor som den gamle Edge-versjonen som lå på pc-en din. Hvis du ikke har endret noe, går søkene via Microsofts Bing-tjeneste, men du kan lett endre søkemotor i Edge-innstillingene. 

> Les også: Slik velger du ny nettleser i Windows 10

Slik laster du ned den nye Edge

Du får automatisk den nye Edge-versjonen sammen med en av de store funksjonsoppdateringene i Windows, men ettersom disse oppdateringene sendes ut i etterkant, er det ikke sikkert at den er installert på pc-en din ennå.

Hvis din Edge-versjon ikke har ikonet og logoen som vises på hovedbildet over, har du fortsatt den gamle versjonen.

Du behøver likevel ikke å vente til Windows kommer med en oppdatering. Gå til hjemmesiden til Microsoft og last ned nettleseren med det samme. 

Her viser vi hvordan du gjør det. 

Få Microsoft  Edge til Windows 10
Trinn 1


Gå til Microsofts hjemmeside, og klikk på Last ned nye Microsoft Edge nå.


Last ned Microsoft  Edge til Windows 10
Trinn 2


Klikk på Last ned og deretter på Godta og last ned.


Få Microsoft  Edge til Windows 10
Trinn 3


Nå lastes installasjonsprogrammet for Edge ned til pc-en. Klikk på Kjør når det er lastet ned, og kjør installeringen. Nettleseren erstatter din gamle Edge-versjonen. Den nye snarveien finner du på oppgavelinjen.

Kanskje du er interessert i...