Hva er Microsoft Edge?

Nettleseren Edge kommer til å få en større overhaling til neste år, blant annet tusenvis av tillegg.

© Microsoft

Microsoft med ny versjon av Edge

Microsoft kommer snart med en helt nye versjoner av nettleseren Edge. Etter tre og et halvt år får den en tiltrengt overhaling.

I over tre år har Microsoft gjordt sitt beste for å overbevise verdens nettbrukere om at Edge bør være nettleseren de bruker.

For ikke lenge siden virket det likevel som om Microsoft var klare til å droppe Edge helt. Det viser seg å være kun delvis riktig,

It-giganten som står bak Windows, skrinlegger nemlig ikke Edge, men gir nettleseren en kraftig oppdatering ved å bytte motor.

Fra nå skal nemlig nettleseren baseres på Chromium, som bygger på åpen kildekode fra Google. Det er den samme plattformen som benyttes i Google Chrome og Opera.

Ny motor gjør Edge bedre

Du altså vil fortsatt finne Edge på pc-en. Endringene vil hovedsakelig skje under overflaten.

Det betyr at Edge vil kunne lese inn flere hjemmesider korrekt, fordi de fleste sider er optimalisert for teknologien bak Chromium.

På grunn av den manglende populariteten, har ikke systemutviklere alltid tatt hensyn til Edge når de utviklet nye teknologier til hjemmesider. Derfor er det en del hjemmesider og elementer som ikke blir vist korrekt i Edge. Det skal bli bedre i tiden som kommer.

Tusenvis av utvidelser til Edge

Ved å bytte til Chromium vil Edge dessuten bli i stand til å kjøre de mange tusen små tilleggsprogrammene som er utviklet til Google Chrome.

I dag har ikke Edge flere enn knappe 50 tillegg. 

I Komputer for alle liker vi tillegg som gjør livet på nettet enklere. Vi har blant annet skrevet om et tillegg som automatisk tillater informasjonskapsler når du surfer på nettet – og et tillegg som gjør det mulig å lagre hele hjemmesider på pc-en.

Microsoft har ennå ikke avslørt når brukerene kan forvente å få den nye og forbedrede utgaven av Edge, men skiftet kommer trolig til å skje en gang i løpet av 2019.

Hold deg oppdatert på Windows 10

I bladet Komputer for alle har vi i hvert nummer nye tillegg, tips og triks som gjør pc-en raskere, mer effektiv og lettere å jobbe på.

Du får også nye programmer og tillegg med guider som viser hvordan du installerer dem, slik at det er lett å komme i gang. Samtidig får du nyheter, anmeldelser og mye annet fra pc-verden.

Prøv to utgaver av Komputer for alle og får en valgfri abonnmentsgave fra kun kroner 69,50 + porto og eksp. Akkurat nå kan du blant annet velge mellom et bluetooth-tastatur til mobilen eller nettbrettet, en knivsett og et overvåkingskamera. Se tilbudene her.

Kanskje du er interessert i...