Mozilla Firefox nettleser

Bruker du nettleseren Mozilla Firefox, kan du surfe på nettet uten å bli sporet av annonsører og kriminelle.

© Pixabay

Mozilla Firefox beskytter privatlivet på nettet

Med den siste oppdateringen har nettleseren Firefox gjort det vanskeligere for annonsører og kriminelle å samle informasjon om deg og se hva du gjør på nettet.

Du overvåkes kontinuerlig på nettet. Selskaper som Google bruker informasjon om adferden din til å målrette annonser eller selge deg produkter på andre måter.

Nå kan nettleseren Firefox hjelpe deg til å verne om privatlivet.

Den siste versjonen av nettleseren Firefox blokkerer informasjonskapslene som spionerer på deg. Tidligere var dette var en funksjon du selv måtte velge.

Med den nye oppdateringen av Firefox kan du også velge om du vil blokkere informasjonskapsler helt eller om du kun vil aktivere blokkeringen når du åpner vinduet i "privatmodus".

Farvel til informasjonskapsler med Firefox

Mozilla Firefox nettleser

Firefox har gjort det enklere å beskytte privatlivet når du er på nettet.

Samtidig som at sikkerheten har blitt styrket, har Firefox også gjort funksjonen lettere å finne og mer oversiktlig. Du behøver ikke lenger å rote rundt i innstillingene for å aktivere funksjonen.

Firefox lanserte allerede i fjor blokkering av informasjonskapsler på sine mobile nettlesere til Android- og iOS-telefoner.

Informasjonskapsler er små filer som hjemmesiden lagrer i nettleseren din.

De registrer hvilke hjemmesider du besøker og hva du søker på i Google. Dermed kan annonsører målrette annonser – mot deg.

Redaksjonen anbefaler: Få en komplett sikkerhedspakke

Komputer for alle har samlet 6 gode programmer i en komplett sikkerhetspakke.

Programmene er nøye utvalgt og gjennomtestet av redaksjonen, og du kan alltid laste ned den nyeste versjonen fra bladets Fordelssone.

Til hvert program får du dessuten en grundig trinn-for-trinn-guide som hjelper deg med å sikre pc-en best mulig.

> Akkurat nå får du én utgave av Komputer for alle samt full tilgang til Fordelssonen for kun kroner 29‚–. Se tilbudet her.

Kanskje du er interessert i...