Oppdatering Microsoft Edge

Stor oppdatering på vei til den nye Microsoft-nettleseren Edge.

Nå får du enda flere funksjoner i Edge

Microsoft kommer snart med en større oppdatering til den nye utgaven av nettleseren Edge. Det er spesielt tre nyheter som lover godt.

30. april 2020 av Henning Dadkhah Rasmussen


En stor nyhet kommer snart til pc-en, nemlig en helt nydesignet utgave av nettleseren Edge, som vi flere ganger har skrevet om i Komputer for alle.

Nettleseren blir fortløpende oppdatert på all verdens pc-er, men hvis du ikke har fått den med en Windows 10-oppdatering, kan du lese om hvordan du laster ned den nye Edge her.

Den største nyheten ved Edge er at den bygger på samme motor som Google Chrome, nemlig Chromium.

Derfor er utvalget av utvidelser til nettleseren tilsvarende stort.

Likevel er Microsoft på ingen måte ferdige med å videreutvikle Edge. Derfor vil du om ikke lenge motta en ny oppdatering til den nye Edge som gjør den til et enda mer spennende bekjentskap.

I denne oppdateringen er det spesielt tre ting vi ser frem til:

1. Organiser med samlinger

En av de lovende nye funksjonene er muligheten til å lage samlinger der du kan oppbevare mange hjemmesider om et bestemt tema.

Hvis du har mange faner åpne om for eksempel urter og grønnsaker, kan du med et enkelt høyreklikk i faneområdet opprette en helt ny samling som du kan kalle "Urtehage". 

I samlingen kan du plasser fanene du har åpne om temaet, og dermed har du en samling med gode hjemmesider om akkurat det interessefeltet

Samlinger i Microsoft Edge

Med funksjonen samlinger i Edge blir det lettere å ha oversikt over favorittsider i nettleseren.

2. Synkroniser faner og utvidelser

Når du er logget inn i Edge med Microsoft-kontoen din, har du allerede mulighet til å synkronisere for eksempel favoritter mellom flere enheter. Med den store Edge-oppdateringen får du nå enda flere muligheter til å synkronisere.

Heretter blir det lettere å synkroniser fanene du har åpne i nettleseren, slik at du kan fortsette å lese en hjemmeside fra en annen enhet enn den du startet på.

Det samme gjelder nettleserhistorikk og de tilleggene du har installerer i Edge. Med de nye funksjonene er det lett å velge hvilke pc-er du ønsker at skal ha spesifikke utvidelser installert.

Synkroniser mellom flere enheter i Edge

I Edge kan du snart synkronisere faner og utvidelser mellom flere enheter, slik at du for eksempel kan lese videre på mobilen.

3. Del hjemmesider med en QR-kode

Den små QR-kodene som kan skannes med mobiltelefonen er en enkel og rask løsning for å få tilgang til for eksempel hjemmesider uten å måtte skrive inn lange adresser manuelt.

QR-funksjonen blir bygd inn i Edge, slik at du raskt kan generere egne QR-koder som du kan dele med andre.

Når du har fått den nye oppdateringen, vil det dukke opp et QR-symbol til høyre for adresselinjen. Klikker du på det, blir det lagd en QR-kode med hjemmesidens adresse som du kan sende videre.

QR-koder i Edge

Med en QR-kode kan du lage om kronglete, dype nettadresser til koder som kan skannes av telefonen. Det gjør det lettere å dele nettsider med andre.


Her i redaksjonen holder vi øye med når oppdateringen blir tilgjengelig. Når den er lansert, kan du selvfølgelig lese mer om den i bladet.

Kanskje du er interessert i...