private browser incognito

Slik bruker du nettleseren uten å legge igjen spor

Bruk nettleseren i inkognito- eller privattilstand når du bruker en pc som ikke er din. Funksjonen sikrer at søkene ikke forblir i leserhistorikken og at brukeropplysninger ikke blir lagret på pc-en.

7. oktober 2016 av Mathias Flinck

En av de beste funksjonen du finner i nettleseren, er inkognito- eller privatvinduet. Surfer du inkognito, husker ikke pc og nettleser hvilke sider du har besøkt eller brukeropplysninger som du taster inn når du logger deg på epost- eller Facebook-kontoen.

Dette er smart å bruke hvis du vil sjekke epost fra en fremmed pc. I inkognito-vinduet kan du nemlig logge inn uten å være redd for at nestemann kan finne veien til innboksen din via brukeropplysninger som blir lagret på maskinen.

I noen nettlesere, for eksempel når du besøker en hjemmeside i Firefox, beskytter også vinduet mot elementer som kan spore aktivitet. Din atferd på nettet blir altså skjult både lokalt og på internett.

Slik surfer du inkognito I Chrome: 

I Chrome klikker du på de tre prikkene øverst i høyre hjørne og velger "Nytt inkognito-vindu" i menyen. Du gjenkjenner vinduet på designen. Den er litt annerledes, og logoen er en hatt og en brille.

Slik surfer du inkognito I Firefox:

I Firefox klikker du på de tre strekene øverst i høyre hjørne. I menyen velger du "Nytt privat vindu". Det nye private vinduet kjenner du igjen på den lilla masken.

Slik surfer du inkognito I Edge:

I Edge klikker du på de tre prikkene øverst i høyre hjørne, deretter velger du "Nytt InPrivate-vindu". Du kjenner igjen vinduet på den blå InPrivate-logoen øverst i venstre hjørne.

Flere smarte tips til nettleseren

Redaksjonen anbefaler: Få en komplett sikkerhetspakke nå

Komputer for alle har samlet 10 gode programmer i en komplett sikkerhetspakke. Programmene er nøye valgt ut og grundig testet av våre eksperter, og du finner alltid den nyeste versjonen til nedlasting i bladets Fordelssone. 

Med hvert program følger det også en grundig trinn-for-trinn-guide.

> Akkurat nå kan du få en utgave av Komputer for alle og full tilgang til Fordelssonen for kun kroner 29,–. Se tilbudet her.

Kanskje du er interessert i...