Brave nettleser

Brave er kanskje ikke så kjent, men nettleseren kan laste inn sider mye raskere enn Chrome og Firefox.

© Brave

Smart Brave-nettleser laster inn hjemmesider 20 ganger raskere

En ny funksjon i nettleseren Brave gjør det mulig å laste inn hjemmesider 20 ganger raskere enn normalt – samtidig bruker den mye mindre minne og data, ifølge dem som står bak.

Bruker nettleseren for mye minne, slik at det tar lang tid å laste inn hjemmesider?

Da bør du prøve nettleseren Brave. I løpet av 2019 får nettleseren den nye funksjonen SpeedReader som kan laste inn hjemmesider 20 ganger raskere enn du er vant til.

Brave sorterer bort overflødige elementer 

Funksjonen viser ganske enkelt hjemmesidene du besøker uten reklame, video og andre elementer.

SpeedReader vurderer om et element er nødvendig, og lar være å vise det hvis de vurderer det som overflødig.

Ifølge Braves egen hjemmeside kan du laste inn sider 20 til 27 ganger raskere enn normalt. Samtidig bruker du under halvparten så mye minne og 84 prosent mindre data.

Det er med andre ord en glimrende løsning hvis du bruker mobildata når du er på nettet.

Brukerne strømmer til nettleseren

Det er ikke veldig rart hvis disse linjene er ditt første bekjentskap med nettleseren Brave.

Brave ble nemlig lansert tidligere i år av Brendan Eich, som tidligere sto bak Mozilla, og på få måneder har den blitt en favoritt på mange pc-er.

I løpet av et halvt år har Brave fått fem millioner brukere hver måned, noe som særlig skyldes nettleserens evne til å blokkere annonsørers sporing av nettvanene dine.

Til tross for den voksende mengden brukere, er Brave fortsatt underlegen nettlesere som Chrome, Firefox og Safari. Til sammen står nemlig de for over 80 prosent av all trafikk på internett. 

Redaksjonen anbefaler:
Få en komplett sikkerhedspakke nå 

Skadevare og utpressingsvirus rammer pc-er over hele verden hver eneste dag. Sikkerhetsfeil i systemer, apper og utdaterte programmer gir hackere enkel tilgang til pc-er og smarttelefoner, og dermed også personlig informasjon og viktige filer.

Du kan gjøre noe selv for å unngå dette, som å installere et godt antivirusprogram, sørge for at du alltid har en sikkerhetskopi av innholdet på pc og mobil, og at du har et velfungerende spamfilter som automatisk filtrerer vekk uønsket og farlig epost. 

Komputer for alle har samlet 10 gode programmer i en komplett sikkerhetspakke.

Programmene er nøye valgt ut og gjennomtestet av redaksjonen, og du kan alltid laste ned den nyeste versjonen fra bladets Fordelssone. Til hvert program får du dessuten en grundig trinn-for-trinn-veiledning som hjelper deg med å sikre maskinen best mulig.

> Akkurat nå får du en utgave av Komputer for alle samt full tilgang til Fordelssonen for kun kroner 29‚-.

Kanskje du er interessert i...