Lukk programmer som bruker båndbredde

Hvis nettet er tregt, kan du deaktivere programmer som forsyner seg av båndbredden. Vi viser deg hvordan du finner programmer som bruker nettet, kanskje uten at du vet det selv.

Deaktiver programmene som bruker internett

Har du behov for høyere hastighet på nettet, er det smart å slå av programmer som forsyner seg av båndbredden.

I Komputer for alle 10/2020 viser vi hvordan du med et nytt, stort program kan skaffe deg oversikt over hvilke programmer som sender og mottar data via internett.

Programmet gir deg imidlertid bare en oversikt; det løser ikke problemer du måtte ha med at nettet er tregt fordi enkelte programmer forsyner seg av båndbredden.

Finn og slå av de tyngste programmene

Problemet er heldigvis enkelt å løse i Windows.

I oppgavebehandling, som brukes til å se hvilke programmer som er aktive for øyeblikket, kan man også se hvor mye datatrafikk programmene sender og mottar.

Med dette verktøyet kan du sortere programmene etter hvor mye data de sender og mottar. I oppgavebehandling er også lett å deaktivere programmene som bruker mest båndbredde.

Slik bruker du oppgavebehandling

  1. Du åpner oppgavebehandling ved å trykke på CTRL + SHIFT + ESC samtidig.
  2. Velg fanen Prosesser og deretter kolonnen Nettverk. Nå sorterer visningen seg etter de programmene som for øyeblikket bruker størst del av båndbredden.
  3. Høyreklikk på de programmene som bruker mest og som du ikke trenger for øyeblikket. Velg Avslutt oppgave.

Vær oppmerksom på at dette bare er en midlertidig løsning. Neste gang du starter pc-en, vil de samme programmene starte på nytt.

Hvis du vil kvitte deg med et program som bruker for mye av båndbredden, kan du fjerne det fra pc-en ved å åpne kontrollpanelet og velge Legg til/fjern programmer.

Oppgavebehandling i Windows 10

I oppgavebehandling i Windows 10 kan du sortere programmene etter hvilket som bruker mest båndbredde.

Kanskje du er interessert i...