Google Chromecast og Google Home  gjør internettilkoblingen ustabil.

En feil ved Google Chromecast og Google Home gjør nettilkoblingen ustabil. 

© Shutterstock

Google-produkter kan skade nettverket

En feil i Chromecast, Google Home og andre Google-produkter kan overbelaste hjemmenettverket og i noen tilfeller slå det av helt.

17. januar 2018 av Peter Skovbjerg Jensen

Oppdatert 18/01 2018: Google har meddelt at de har identifisert problemet og fra i dag av, torsdag, kan man laste ned en oppdatering fra Google Play.

Bruker du Google-produkter hjemme og opplever at nettverket er ustabilt, kan dette være forklaringen på problemene. 

Det viser seg nemlig at en feil ved visse Google-produkter gjør at noen brukere opplever at nettet blir overbelastet.

For å opprettholde forbindelsen sender produkter som dette vanligvis små datapakker til ruteren med cirka 20 sekunders mellomrom. Feilen i Google-produktene er at det i noen tilfeller blir sendt opp til 100 000 slike pakker når nettverket blir slått på, og dermed slår det seg av.

Det er heldigvis ikke alle som har dette problemet. Hvis du bruker Google-produkter uten å merke noen problemer, behøver du altså ikke å tenke mer på det.

Slik løser du problemet

Google har ennå ikke løst problemet. En talsperson sier til nettstedet Engadget at de er klar over problemet og jobber med å finne en løsning.

I mellomtiden har flere ruterprodusenter sendt ut programvareoppdateringer til sine produkter som skal løse eller begrense feilen. Opplever du uvanlige problemer med nettverket og har produkter fra Google, bør du altså oppdatere ruteren.

Hvis det ikke finnes tilgjengelig oppdateringer til ruteren, kan du velge å koble fra Google-enhetene og vente til Google kommer med en oppdatering.

> Les mer om Google-produkter her

Kanskje du er interessert i...