April's fool. 5G

Østerrikeren Lars Arpin har bygd et fysisk bevis på at 5G er ufarlig. Ovnen virker aldeles utmerket, forsikrer han.

Mann bygde mikrobølgeovn av 5G-telefoner

Frykter du stråling fra det kommende 5G-nettverket? Les Komputer for alles rørende historie om oppfinneren Lars Arpin fra Salzburg. Han utsatte kveldsmaten sin for 5G-stråler i en selvbygd mikrobølgeovn.

1. april 2019

Oppdatert 2/4-2019: APRILSNARR! 

Denne historien har selvfølgelig ikke rot i virkeligheten. Det er (så vidt vi vet) ikke mulig å bygge en mikrobølgeovn av 5G-telefoner. /Redaksjonen

-----------------------------

5G kommer! I løpet av det siste året har det nye nettverket med ekstrem datahastighet har fått massiv mediedekning.

Noen frykter potensiell strålingsfare, mens andre bare ser mulighetene i den nye teknologien.

Lars Arpin, pensjonert ingeniør fra Østerrike som Komputer for alle har vært så heldige å få en prat med, hører utvilsomt til i siste kategori. Da de første 5G-telefonene kom på markedet for få måneder siden, kjøpte han ikke bare én, men hele tre telefoner.

Ikke for å få raskere dataforbindelse til hjemmet utenfor Salzburg, men for å motbevise myten om de farlige virkningene av strålingen.

"Jeg har ikke så mye til overs for dommedagsprofetiene på området. Det er en masse udokumentert tøv blandet sammen med andre beleilig plasserte og usammenhengende påstander", hevder Lars Arpin.

Bygde mikrobølgeovn av 5G-telefoner

Aprilsnar 5G

Knödel – eller som her, stekt kylling – har blitt varmet daglig i 5G-ovnen. Smaken er fortreffelig, forteller oppfinneren.

På bare litt over en måned bygde han 5G-ovnen ved hjelp av kabinettet fra en vanlig mikrobølgeovn samt 5G-sendere og -mottakere fra tre kinesiske 5G-telefoner. 

Senderne ble bygd inn øverst og på to sider av ovnen for å få størst mulig effekt av strålingen.

"Jeg har brukt ovnen i over en måned, og maten blir varm på få sekunder. Enda raskere enn i vanlige mikrobølgeovner", forteller Lars Arpin begeistret til Komputer for alle. 

Og du har ikke opplevd noen bivirkninger?

"Nei, den er rund, nærmest oval. Men mest om kvelden. Også liker jeg Eric Clapton veldig godt", lyder svaret fra Lars Arpin.

Den nye 5G-standarden innføres i Norge fra 1. april 2020.

Kanskje du er interessert i...