Acrylic Wi-Fi: Raskere og bedre trådløst nettverk

Raskere og bedre trådløst nettverk

Acrylic Wi-Fi Home gjør det lett å se om det trådløse nettverket blir forstyrret av signaler fra andre rutere. Bruk programmet for å unngå varierende hastigheter og at det trådløse signalet faller ut.

9. oktober 2017 av Anders Daugaard

Som de fleste andre nordmenn surfer du trolig på nettet fra en hjemmema­skin, mobiltelefon og nett­brett. 

Du strømmer kanskje også film, serier og musikk, og som meg har du trolig opplevd at nettforbindelsen plutselig forsvinner. Filmen begynner å hakke, det tar en evighet å få opp en hjemmeside, og nedlas­tinger går i stå.

Den trådløse forbindelsen kan fort bli dårlig hvis du deler signalplassen med flere naboer, og derfor er problemet selvfølgelig også størst i tett befolkede områder. 

Derfor gjelder det å sende de trådløse signalene på en frekvens som enten er ledig eller i det minste ikke er overbelastet av andre signaler. Det krever at du vet hvilke kanaler din egen og naboenes rutere sender på.

I stedet for å banke på hos naboen og spørre, bruker jeg nettverksprogrammet Acrylic Wi-Fi Home, som er gratis.

Finner alle nettverk

Acrylic Wi-Fi Home skanner området for trådløse nettverk som er innenfor din rekkevidde. De blir vist med navn på en liste der du også kan se hvilke frekvenser og kanaler de sender på. Disse opplysningene kan vises grafisk sammen med signalstyrken for de enkelte nett­verkene. 

Det gjør det lett å se om andre trådløse nettverk blander seg med signalene fra din egen ruter. Man kan også se om det er kanaler som ingen ruter bruker. Da kan man velge den kanalen til å sende på.

Det er ikke mulig å endre nettverksinnstillinger med Acrylic Wi-Fi Home. Det må gjøres i innstillingene for ruteren, der valg av kanal ofte er satt til ”Automatisk”. I håndboken for ruteren ser du hvor­dan du endrer det.

> Last ned programmet fra Fordelssonen

Kanskje du er interessert i...