Surf raskere med disse 5 tipsene

5 tips som gjør hjemmenettverket raskere.

© Shutterstock

Surf raskere med disse 5 tipsene

Med hjemmenettverket og -ruteren i toppform får du en raskere nettforbindelse.

6. juni 2017 av Christian Slot

En treg nettforbindelse kan gi de fleste grå hår, og det kan være lett å gi nettleverandøren skylden.

Men det er også mye du selv kan justere og forbedre for å få en raskere tilkobling.

5 tips som gir et raskere nett

1. Bytt ut gammelt utstyr
Har du en gammel ruter er det kanskje på tide å bytte den ut. Se etter rutere med 802.11 ac-standard og rutere med gigabitporter. Har du en stor bolig kan du vurdere en ruter med kraftige antenner.


2. Ruterens plassering
Sett den trådløse ruteren på et sentralt sted i boligen og unngå å ha andre tekniske apparater i nærheten. Tykke vegger hindrer også signalet. Du kan laste ned appen Wifi Analyzer til Android for å måle det trådløse signalet


3. Oppdater fastvare
For at pc-en, smarttelefonen og ruteren skal virke best mulig, er det viktig at du har de nyeste nettverksdriverne og at fastvaren er oppdatert. Det er lett å oppdatere driverne i Windows 10, men ruteren må du som regel logge inn på for å oppdatere fastvaren.


4. Har du propper i nettverket?
Uten at du vet det kan det være et program på pc-en som legger beslag på all båndbredden. Med gratisprogrammet Netbalancer er det lett å se om det er programmer som stjeler hele båndbredden.

Netbalancer

5. Forleng det trådløse nettverket
Bor du et sted hvor routeren er gjemt vekk, kan det være en god ide å forlenge nettverket. For eksempel med Netgears Orbi. Det er to enheter som utvider det trådløse nettverket og skaffer deg bedre dekning


Kanskje du er interessert i...