TP-Link-ac-router

Slik blir det trådløse nettverket bedre

Det er frustrerende å ha et dårlig trådløst nettverk. Disse fem enkle rådene kan spare deg for mye irritasjon.

12. oktober 2016 av Anders Daugaard

Er du er lei av at internett går tregt, rekkevidden er dårlig og at det trådløse nettverket til stadighet faller ut, så er det på tide med en oppgradering. Her er fem effektive tips du kan bruke – tre av dem er gratis – og du får mye bedre og raskere WiFi.

Plassering av ruteren Sett ruteren på en sentral plass i hjemmet. Ikke sett den i et hjørne i gangen hvis mesteparten av nettverksutstyret befinner seg i den andre enden av huset. Ruteren bør være plassert høyt for å få optimal spredning av signalene.

Bytt kanal eller frekvens på ruteren I tettbygde områder kan mange forskjellige trådløse nettverk forstyrre hverandre. Gå inn i ruterinnstillingene og sett kanalvalget til "Auto" eller velg en uforstyrret kanal, som du for eksempel kan finne med gratisprogrammet Acrylic Wi-Fi Home. Velg også 5 GHz-båndet hvis det er en mulighet. Det er raskere og mindre utsatt for forstyrrelser enn 2,4 GHz-båndet.

Oppdater utstyret De flest nye rutere er satt opp slik at de selv undersøker om det finnes oppdateringer. Likevel bør du av og til logge deg inn på ruterens innstillinger og sjekke om fastvaren er oppdatert. Du bør også forsikre deg om at det øvrige nettverksutstyret er oppdatert, slik at det virker best mulig på nettverket.

Skaff deg et raskere nett Hvis du ikke klarer å strømme film og musikk uten at det oppstår problemer, bør du høre med leverandøren om du kan bestille et raskere internettabonnement. Er det lenge siden du oppgraderte abonnementet, kan du være heldig å få et raskere nett til den samme prisen.

Kjøp en ny ruter Bytter du ut den gamle ruteren med en ny og raskere ac-ruter, eller kobler en raskere ruter til den du fikk fra internettleverandøren, vil du raskt merke bedring. En gammel ruter kan ha problemer med å håndtere alle enhetene som er på nettverket. Det har ikke en ny ruter, og den vil automatisk kunne fordele trafikken mellom enhetene.

Les den store testen av fem superraske ac-rutere i Komputer for alle nr. 16/2016, og se hvilken modell som stikker av med seieren.

Kanskje du er interessert i...