Send store filer over nettet

Send store filer over nettet

Det er begrenset hvor store filer du kan legge ved epost. Unngå problemet ved å bruke en av disse smarte tjenestene.

1. juli 2023


Det er grenser for hvor store filer du kan sende som vedlegg til epost.

Har du behov for å dele store datamengder med andre, finnes det flere gode alternativer.

Vi har funnet fire gode og sikre nettjenester som lar deg sende store filer gratis. Du kan dele helt opptil 5 GB med en venn uten at det koster en krone.

Alle tjenestene befinner seg innenfor EU og er derfor underlagt europeiske sikkerhetsstandarder.

Fire tjenester som lar deg sende store filer gratis:

1. WeTransfer
2. SendGB
3. pCloud Transfer
4. TransferXL

1. WeTransfer

WeTransfer er kanskje en tjeneste du har støtt på tidligere. Den er nemlig veldig populær, og med den kan du kan du sende filer på opptil 2 GB til 20 epostadresser.

Det hele er veldig enkelt. Oppgi din egen og mottakernes epostadresse, skriv eventuelt en melding og last opp filen.

Nå får mottakeren eller mottakerne en epost med en kobling. Koblingen er gyldig i en uke, deretter blir filene slettet.

Med en PRO-konto hos WeTransfer får du mulighet til å sende større filer. Dessuten kan du kryptere og passordbeskytte filene. Det koster 12 dollar i måneden.

Prøv We Transfer

2. SendGB

SendGB er kanskje ikke like kjent som We Transfer, men tjenesten blir stadig mer populær. Ikke minst fordi du kan dele 5 GB om gangen uten at det koster en krone.

Metoden er den samme som hos WeTransfer. Du kan skrive epostadresser til opptil 20 personer samt din egen epostadresse og en eventuell melding. Deretter velger du filen eller filene du vil dele.

Hos SendGB har du mulighet til å velge hvor lenge du vil at filene skal ligge klare for nedlasting. For større filer er det maks syv dager, men filer under 250 MB kan ligge i 90 dager.

Du kan også velge om du vil bruke et passord for å beskytte filene.

Deretter får mottakeren en epost med en kobling. Hvis du har valgt kryptering, må mottaker oppgi passordet for å laste ned filen.

Både avsender og mottaker får muligheten til ”å kjøpe en kopp kaffe” til teamet som står bak gratistjenesten SendGB. På den måten kan du støtte dem litt økonomisk.

Prøv SendGB

3. pCloud Transfer

pCloud Transfer har en begrensning på ti mottakere. Til gjengjeld kan du sende opptil 5 GB gratis.

Du kan også kryptere og passordbeskytte filene for ekstra sikkerhet.

Du oppgir mottakernes epostadresser, avsenderadresse samt en melding og legger ved filene. Hvis du vil kryptere filene, må du også oppgi et passord som mottaker må bruke for å kunne laste ned.

Nå får mottakeren en epost med en kobling til en nedlastning som er gyldig i syv dager.

Registerer du deg som bruker hos pCloud Transfer, kan du sende dobbelt så store filer, hele 10 GB.

Prøv pCloud Transfer

4. TransferXL

Med den nederlandske tjenesten TransferXL kan du også sende 5GB gratis og lynraskt. Ifølge nettsiden deres er de nemlig raskere enn konkurrentene.

Akkurat som hos de andre tjenestene oppgir du epostadressen til en eller flere mottakere, en avsenderadresse og en melding. Deretter legger du filene ved og trykker på ”Transfer”, så får mottaker tilgang til filene via en melding i innboksen.

TransferXL har servere i USA, Asia, Sør-Amerika og Europa (Tyskland), og du kan velge hvilken region du ønsker at filene dine skal oppbevares i. Det gjør du ved å klikke på det lille tannhjulet i boksen der du legger ved filene.

På samme sted kan du velge om filene skal krypteres samt skrive inn passordet som mottakeren må bruke for å lastet ned filene.

Du må imidlertid være oppmerksom på at TransferXL krypterer selve zip-filen, så hvis du også velger å kryptere, må mottakeren bruke et eksternt program samt passordet du har oppgitt for å få tilgang til filene.

Lar du være å kryptere, kan mottakeren bare laste ned filen fra innboksen.

> Prøv TransferXL her

Kanskje du er interessert i...