Kan pc-en oppgraderes til Wi-Fi 6?
Wi-Fi 6?

Kan du tenke deg å oppgradere den bærbare pc-en til Wi-Fi 6? I denne artikkelen ser du om det er mulig.

© Shutterstock

Sjekk om pc-en kan oppgraderes til Wi-Fi 6

Vil du ha høyere hastighet og bedre stabilitet når du er på nettet? Løsningen kan være å oppgradere nettverkskortet i pc-en.

18. februar 2021 av Niklas Ernst

Wi-Fi 6 er neste generasjons trådløst hjemmenettverk.

Med det får du fagre løfter om høyere hastighet, mulighet for å ha flere enheter tilkoblet samtidig og til og med lavere strømforbruk på tilkoblet utstyr.

Høres det fristende ut? Den eneste lille ulempen er selvfølgelig at du må kjøpe en del nytt utstyr før du får glede av den nye Wi-Fi 6-standarden. Det kan være vanskelig å rettferdiggjøre å bytte ut en ellers velfungerende pc bare for å få raskere nett.

Et enkelt og rimelig alternativ er imidlertid å bytte nettverkskortet i maskinen. Allerede nå kan du nemlig kjøpe Wi-Fi 6-kort fra Intel som du monterer i den bærbare eller stasjonære maskinen.

> Les også: Wi-Fi 6: Lynraskt nett i hele huset


Sjekk om pc-en kan oppgraderes

Du må likevel være oppmerksom på at ikke alle maskiner er like godt egnet til denne oppgraderingen. 

For det første må det være noenlunde enkelt å komme til nettverkskortet. På noen pc-er er det nesten umulig, fordi kabinettet er limt sammen eller hermetisk lukket.

For det andre må du sjekke om nettkortet som allerede sitter i pc-en uten videre kan oppgraderes til det nye Wi-Fi 6-kortet fra Intel. Her viser vi hvordan du går frem: 

  1. Klikk på søkefeltet, skriv Enhetsbehandling og klikk på Enhetsbehandling.
  2. Her skal du klikke på pilen ved Nettverkskort og se etter det installerte kortet.
  3. I vår maskin heter nettverkskortet Intel(R) Dual Band Wireless-AC 8265. Kortet ditt heter trolig noe lignende. Heter kortet enten AC-72xx, AC-82xx, AC-3160, eller AC-92xx, kan du sannsynligvis oppgradere til et Intel Wi-Fi 6 AX200-kort uten problemer. 

> Les også om hvordan det kommende Wi-Fi 6E gir deg enda flere muligheter for raskt trådløst nettverk

Se hvordan du bytter kortet

Har du fått blod på tann og vil bytte nettverkskortet i maskinen din, kan du lese den nye utgaven av Komputer for alle og se hvordan du går frem. 

Her viser vi både hvordan du sjekker om maskinen din kan oppgraderes, hvilket kort du bør kjøpe og hvordan du bytter ut det gamle kortet i maskinen din med det nye.   

> Du kan også lese artikkelen i Fordelssonen (krever pålogging)

Oppgrader pc-en til Wi-Fi 6
Wi-Fi 6

I den nye utgaven av Komputer for alle kan du lese om hvordan du bytter nettverkskort, slik at pc-en er klar for Wi-Fi 6.

> Les artikkelen her

© Komputer for alle

Kanskje du er interessert i...