Sjekk selv: Hvor er coronaviruset akkurat nå?

På en ny hjemmeside fra amerikanske helsemyndigheter kan du minutt for minutt se hvor coronaviruset er oppdaget, hvor mange som er rammet og antall dødsfall som følge av viruset.

29. januar 2020 av Henning Dadkhah Rasmussen


Det nye coronaviruset, som først dukket opp på et fiskemarked i Wuhan i Kina, sprer seg raskt og skaper uro i store deler av verden.

Daglig hører vi om nye tilfeller og nye land hvor viruset har blitt oppdaget blant innbyggerne.

Ved hjelp av moderne teknologi kan du holde deg oppdatert på spredningen av viruset.

Se hvor viruset er oppdaget

Du kan holde deg orientert om hvor 2019-nCoV-viruset er oppdaget på et nytt, stort dashboard som de amerikanske helsemyndighetene har opprettet. 

På siden vises data fra WHO og helsemyndighetene i USA, Kina og Europa. 

Her kan du minutt for minutt se antall smittede og omkommede, og hvor mange som har blitt friske etter å ha vært utsatt for viruset.

Ingen grunn til panikk

Inntil videre fraråder Utenriksdepartmentet bare reiser til Hubei-provinsen i Kina, der Wuhan ligger, men situasjonen kan endre seg raskt. 

Derfor kan det være en smart å holde seg orientert på den nye nettsiden, spesielt hvis du har planlagt en reise i nærmeste fremtid.

Du finner oversikten her

Folkehelseinstituttet har også opprettet en egen hjemmeside i forbindelse med coronautbruddet. På siden oppdateres informasjon om viruset og norske myndigheters reiseanbefalinger.

Kanskje du er interessert i...