Hemmelige funksjoner i Google Google doodle

Nå kan du ikke bare finne veien i Google Maps — du kan også spille Snake. 

© Google

Spill Snake i Google Maps – og andre hemmelige Google-triks

Det er mange overraskelser, spill og skjulte funksjoner hos Google. Her viser vi et par av de beste og hvordan du finner dem.

3. april 2019

De forskjellige verktøyene til søkegiganten Google byr ofte på skjulte, små overraskelser.

Den siste i rekken er et spill i Google Maps. Det er en variant av det klassiske Snake som på slutten av nittitallet og begynnelsen av årtusenet var med å gi Nokia-mobilen kultstatus.

Det var egentlig snakk om en aprilspøk, men det gjør ikke spillet mindre morsomt.

Spill Snake på mobilen
SNAKE

Hvis du er en del eldre enn 25 år, husker du sikkert det legendariske spillet Snake på Nokia-mobilen. Nå har Google gjenopplivet den gamle klassikeren.

Slik spiller du Snake i Google Maps

I spillet kan du – på både pc og mobil – velge forskellige byer der du skal kjøre rundt med tog eller buss og plukke opp passasjerer, mens kjøretøyet blir lengre og lengre. Her gjelder det å holde tunga rett i munnen og ikke komme nær kanten, for da er det spillet slutt.

Snake er ikke den eneste skjulte funksjonen fra Google. Her har vi samlet et par av de beste skjulte funksjonene som du kanskje ikke kjente til.

Google Doodles bak Google-logoen

Som du kanskje har lagt merke til, så markerer Google forskjellige merkedager med en ny logo på søkesiden. Noen gange skjuler det seg et program, et spill eller en lek bak logoen – også kjent som Google Doodles. 

Hvis du ikke rakk å klikke deg inn på dagens Google Doodle, kan du finne dem i dette arkivet. Her får du også svar på hvilke dager Google har markert – og hvorfor. 

Du finner timevis med underholdning og informasjon om de forskjellige merkedagene. På 21. mars, fødselsdagen til Johann Sebastian Bach, kan du prøve å komponere musikk som komponisten selv. Du får hjelp av kunstig intelligens. 

Google doodle

I anledning komponisten Johann Sebastian Bachs fødselsdag gjorde Google det mulig for brukerne å komponere egen musikk og gi den en touch av mesteren selv, ved hjelp av kunstig intelligens. Prøv her.

Spill retrospill med søkefunksjonen

Nostalgiske sjeler kan — i tillegg til Snake — også spille det ikoniske Atari Breakout, som handler om å skyte vekk blokker med en liten ball.

For å få frem spillet frem må du søke etter "Atari Breakout" i Google og så velge Bilder. Nå blir søkeresultatene til spillet.

Oppdagelsestur i verdensrommet

Med Google Earth kan du gå på oppdagelsesferd på nærmest hele jordkloden. Med Google Sky kan du utforske verdensrommet og alle himmellegemene. Prøv det her.

Øverst i venstre hjørne kan du velge å se nærmere på månen eller Mars. Nederst på hjemmesiden kan du se stjernebilder eller velge å se forskjellige planeter.

Søk etter bilder på Google

Alle vet at man kan søke på tekst i Google, men ikke alle vet at du også kan søke med bilder. Det kan for eksempel være nyttig hvis du skal identifisere en person, et maleri eller kanskje et monument eller naturområde.

For å søke på et bilde må du gå til Google Images på denne adressen og klikke på kameraknappen. Her kan du velge om du vil søke på et bilde fra en URL eller laste eller dra inn et bilde direkte fra pc-en.

Dermed får du øyeblikkelig se sider på nettet der bildet er brukt.

Kanskje du er interessert i...