digitalkunst

Tre digitale kunstnere du bør kjenne til

Malekunsten er ikke bare forbeholdt dem som kan svinge penselen. Digitale kunstnere lager også fantastisk inspirerende verker. Her er tre som er verd å se nærmere på.

25. november 2016

Hver måned har det digitale galleriet behance.com, der digitalkunstnere viser sine bilder, flere millioner besøkende.

Noen bilder er redigert, mens andre er malt med spraybokser, fargestifter eller pensler. Vi har funnet frem til tre kunstnere som du kan hente inspirasjon fra, før du selv lar kreativiteten flyte og kaster deg over et maleprogram.

Du kan prøve deg i et tegneprogram som du kan få hjelp til her.

1. Alberto Seveso Alberto Seveso er i våre øyne ikke stor bare fordi bildene hans er fengslende og inspirerende (se bildet øverst).

Han har også jobbet med selskaper som Sony, Adobe og Nikon – og kunst basert på elektronikk som hodetelefoner, kameraer og annet, er i seg selv en ”hit” her i redaksjonen.

Her kan du se flere av den italienske kunstnerens verker

2. Evgeny Parfenov Russiske Evgeny Parfenov er frilansillustratør og har i årenes løp jobbet for blader og aviser som Rolling Stone, Times og Wired.

Russeren lager hovedsakelig portretter, og det skjer på mesterlig vis når han portretterer Obama, Lars von Trier eller Cristiano Ronaldo.

Ta en titt på Evgeny Parfenovs kunst her

3. Bram Vanhaeren Bram Vanhaeren har jobbet som digital kunstner siden 2004, og maler helst personer i deres naturlige omgivelser. For eksempel har han tegnet sprinteren Michael Johnson i løp, Muhammed Ali midt i et slag og Leonardo Di Caprio i den Oscar-vinnende filmen The Revenant.

Se flere av Vanhaerens malerier her

> Les mer: Lag din egne digitale kunstverk

Kanskje du er interessert i...