Apple Pay, Android Pay, Vipps og Samsung Pay erstatter betalingskort

Mobile betalingsapper gir deg mulighet til å betale med mobilen, uten å bruke kort.

© Shutterstock

4 apper som erstatter betalingskort

Få oversikt over de mobile betalingsappene du kan laste ned nå, og appene som forhåpentligvis snart kommer til Skandinavia.

1. desember 2019 av Christian Slot


I fjor gjorde Apples mobile betalingsapp Apple Pay, verdens største betalingsapp, sitt inntog i Skandinavia og også i noen norske banker. Det samme gjelder for Google Pay, som kom noen måneder etter Apple.

Mobile betalingsmuligheter gjør det enklere å betale for en vare. Du behøver ikke lenger ta frem kortet og taste pinkoden.

Mobile betalingapper benytter NFC-teknologi som kan overføre data over ganske korte avstander.

Les nyheter om IT og samfunn

Her er de 4 mobile betalingsmulighetene:

Apple Pay:

For øyeblikket er det bare en håndfull banker som støtter Apple Pay. Hvilke de er kan du se i denne oversikten. 

Appen må først godkjenne kortet ditt, deretter er det bare å legge mobilen på terminalen for å betale. Det hele fungerer som et betalingskort med kontaktløs funksjon.

For å bruker Apple Pay må du ha iPhone 6 eller en nyere modell.

Les også: Fordeler og ulemper ved digital betaling

Samsung Pay:

For øyeblikket fungerer Samsung Pay bare i Sverige, med det går rykter om at det snart skal bli mulig også i resten av Skandinavia.

Tjenesten samler kortene dine i telefonen, slik at du deretter kan betale enten via fingeravtrykk eller øyeskanning. Du må ha en Samsung Galaxy S6 edge+ eller nyere for å bruke Samsung Pay.

Vipps:

Appen Vipps trenger knapt noe introduksjon. Den ble lansert av DNB i 2015 og har blitt så populær at ordet "vippse" har blitt en del av dagligtalen. Appen fungerer ved at brukerne overfører penger til hverandre via telefonnummeret. Appen kan installeres på alle iOS- og Android-mobiler.

Vipps har for eksempel gjort det mye enklere å betale på et loppemarked, betale for en bruktbil eller kjøpe =Oslo av gateselgere.  

Google Pay:

Google Pay ble lansert i USA i 2015 og året etter i Storbritannia. Spania kom med sommeren 2017, og de første bankene i Skandinavia kom med i 2018. 

Hvilke banker som tilbyr Google Pay kan du se HER.

Og som de andre mobile betalingsløsningene benytter også Google NFC til å overføre informasjon mellom kortopplysningene i telefonen og betalingsterminalen.

Kanskje du er interessert i...