Vr briller

Besnærende kunstig virkelighet med VR

Med en VR-brille kan du se video i 360 grader, og du kan sette deg selv i sentrum for verdens største begivenheter. Les om de smarte brillene her.

5. april 2016

I fjor fikk abonnenter på den amerikanske avisen New York Times en gratis VR-brille i papp sammen med avisen. Brillene var av typen Google Cardboard, hvor man setter mobiltelefonen i pappesken, starter en app og får tilgang til en fantastisk virtuell verden. Samtidig med at abonnentene fikk brillen, åpnet avisen en portal med mange videoer i VR-format.

VR-teknologien har vært kjent i mange år, men det er først nå at teknikken har blitt så virkelighetstro og økonomisk oppnåelig at den er verdt å se nærmere på. Med Googles Cardboard-brille kan det faktisk gjøres så billig som 39 kroner, hvis du allerede har en nyere Android-telefon med 5 tommer skjerm. Brillen benytter telefonskjermen, i stedet for de to små skjermene som sitter i den typen VR-briller som ikke krever en mobiltelefon..

Du har etter hvert mye innhold å ta del i hvis du skaffer deg disse smarte brillene. Er du opptatt av borgerkrigen i Syria, kan du se 360-graders video av ødeleggelsene, eller du kan velge å nyte en helikoptertur over Sibir eller suse ned skiløypene i Val d’Isère i stedet. Det er som å være med i et spill hvor du føler at du er der det skjer. Det føles virkelig fordi brillen oppfatter bevegelsene dine. Det betyr at omgivelsene også endrer seg hvis du snur på hodet for å se deg rundt.

Har du ikke prøvd VR enda, anbefaler vi virkelig at du prøver så snart du får muligheten. Enten ved å besøke en forhandler og få en demonstrasjon – eller ved å kjøpe et billigsett til 39 kroner. Under ser du hvor du finner biller og innhold.

Her er tre VR-briller som du kan kjøpe nå!

Google Cardboard – 39 kroner (Virker med nyere Android-telefoner)

Trust Exos 3D – 499 kroner (Virker med nyere Android-telefoner)

Samsung Gear VR – 990 kroner (Virker med nyere Android-telefoner)

Spennende innhold til VR-brillene

Se 360 graders video på Facebook

YouTube-samling av VR-videoer

Tankevekkende VR-videoer fra New York Times

Kanskje du er interessert i...