Intel Vaunt smartbriller

Det amerikanse nettstedet The Verge har prøvet den nye smartbrillen fra Intel. Se videoen her. 

© TheVerge

Den nye smartbrillen fra Intel ser ut som en helt vanlig brille

Intel har utviklet en prototype på en ny smartbrille som verken ser annerledes eller er større enn en vanlig brille, men som skjuler en helt ny verden.

14. februar 2018 av Peter Skovbjerg Jensen

I årevis har produsenter jobbet med å utvikle en smartbrille som vil appellere til forbrukerne. De vi har sett hittil har imidlertid vært store, tunge og hatt et utseende som passer i en science fiction-film.

Det gjelder ikke den nye smartbrillen Vaunt fra Intel. 

Vaunt er en smartbrille som ser ut som en helt vanlig brille. Faktisk er det bare et svakt rødt lys som røper at den er annerledes, og lyset er bare synlig fra enkelte vinkler.

I stedet for å projisere et bilde på glasset, som det gjøres i mange andre smartbriller, bruker Vaunt en svak (og ufarlig) laser for å vise for eksempel meldinger, veibeskrivelser eller oppskrifter rett på netthinnen. Brillen kan også, som de fleste smartbriller, kobles til telefonen via Bluetooth.

I videoen under kan du se The Verge prøve ut den smarte Intel-brillen.

Sosialt akseptabel smartbrille

Ifølge Intel er Vaunt-brillen utviklet med ett mål for øyet, nemlig å gjøre smartbriller sosialt akseptable. Intel sier at de fleste av dagens briller er store og klumpete, og at brukerne gjerne vil unngå å se ”nerdete” ut.

Derfor veier Vaunt bare 50 gram. Det er noe mer enn mange vanlige briller, men betydelig mindre enn andre smartbriller. Den ser også ut som en helt normal brille. Forskjellen er at Intel Vaunt inneholder en liten skjerm på 400 x 150 piksler.

Senere i år vil programutviklere få tilgang til brillen, slik at de kan begynne å utvikle teknologi som passer det nye smartproduktet. 

Det er ennå ikke kommet noen dato for når Vaunt-brillen lanseres. 

Smarte briller føyer seg inn i rekken av intelligente produkter som er med på å gjøre hjemmet og hverdagen litt mer effektivt.

Her kan du les mer om smarte hjem og forskjellige dingser som gjør hverdagen lettere.

Overvåk hjemmet fra mobilen
Overvåk hjemmet fra mobilen

Akkurat nå kan du få et smart overvåkingskamera og 2 utgaver av Komputer for alle for 69,50 kroner. Se tilbudet her.

Med et overvåkingskamera og en smarttelefon kan du holde øye med hjemmet ditt, uansett hvor du befinner deg. 

Kanskje du er interessert i...