Hva er eSIM?
eSIM?

Snart trenger du ikke lenger simkort i telefonen.

eSIM: Hva er det, og hva skal du med det?

De små simkortene av plast blir snart erstattet av en eSIM-brikke som er integrert i telefoner og andre enheter. Hvilken betydning det har for deg, kan du lese om her.

17. mai 2018 av Peter Skovbjerg Jensen

Snart slipper du å fikle med det stadig mindre simkortet du får fra teleselskapet, før du kan ringe med den nye telefonen.

Simkortet inneholder informasjon om abonnenten og operatøren og sørger for at abonnenten kobles til mobilnettverket. Kortet finnes i alt fra smartklokker og telefoner til bærbare datamaskiner, men er i ferd med å bli erstattet av en elektronisk løsning kalt eSIM.

Dermed slipper du det fysiske kortet, og informasjonen i eSIM endres digitalt hvis du for eksempel bytter teleoperatør.

Mobilabonnementet legges inn i eSIM

Etter hvert får alle nye telefoner eSIM, og abonnementet legges altså direkte inn i telefonen i stedet for det lille kortet.

Dermed slipper du også å tenke på om du må ha Micro- eller Nano-SIM i den nye telefonen. I stedet legger operatøren inn abonnementet ditt i telefonen via en datamaskin.

> Les mer om ny teknologi her

eSIM erstatter SIM-kort

Med eSIM slipper du å tenke på hvilken type simkort du skal ha i mobilen. eSIM er en integrert del av telefonen, og abonnementet legges inn direkte av teleoperatøren. 

eSIM gir enklere nettverk til flere enheter

Et av områdene der eSIM er spesielt nyttig, er "tingenes internett", som blir stadig mer utbredt i de tusen hjem og i samfunnet for øvrig.

eSIM er særlig aktuelt i enheter som smartklokker, der du ikke alltid kan regne med å ha tilgang til WiFi, og både Samsung og Apple har klokker som støtter teknologien.

OneCall har støttet eSIM i smartklokker i et par år allerede, og Telenor lover å komme med tilbud om eSIM i løpet av året.

Foreløpig er det altså litt uklart hvem som vil tilby hva og når det vil skje, men det er ingen tvil om at eSIM kommer for fullt. Det burde ha skjedd for lengst, men det tar tid for bransjen å bli enig om en standard, og de velkjente simkortene av plast vil være med oss i mange år enda. Det er likevel trolig at den neste telefonen du kjøper, støtter eSIM.

> Akkurat nå får du 2 utgaver av Komputer for alle sammen med en fin nødlader til smarttelefonen, for kun kroner 69,50. Du sparer 407 kroner. 

Kanskje du er interessert i...