Den elektroniske vekten Withings Body Cardio V2
Withings Body Cardio V2

Med Withings Body Cardio V2 kan du ikke bare holde øye med vekten din, men også med oksygeninnholdet i blodet og flere andre ting.

© Withings

Her er årets beste elektronikk i 2021

Over 200 mer eller mindre fantastiske, forunderlige og oppfinnsomme produkter var en tur innom testlaboratoriet vårt i 2021. De fleste av tingene kan fortsatt kjøpes ute i butikkene – nå bare til mye lavere priser. Her er fem av de beste tingene.

20. desember 2021 av Morten Skeldal Østergaard Testredaktør

Hos Komputer for alle tester vi all verdens digitale produkter året rundt. I 2021 testet vi alt fra fotobøker og apper til bærbare datamaskiner, mobiltelefoner og nye, banebrytende produkter til smarte hjem.

Det er vi som velger ut produktene vi tester. Produsentene kan altså ikke bestille eller kjøpe en test hos Komputer for alle. På den måten er du sikker på å få ærlige og uavhengige vurderinger.

Vi tester på ulike parametre avhengig av hvilket produkt det er snakk om. Men felles for alle er at de får en samlet karakter på en skala fra 1–10, for å gi deg en idé om hvor godt eller dårlig produktet er. 

Og det var både skitt og kanel blant de mange produktene vi testet i løpet av 2021.

Vi har funnet en håndfull av de aller beste tingene som du fortsatt kan kjøpe ute i butikkene. Og mange av tingene har allerede falt i pris, slik at du kan gjøre et godt kjøp.

> Du kan lese alle testene våre og se aktuelle priser i Testsonen her

1. Razer Viper Ultimate: Rålekker mus

Razer Viper Ultimate
Razer Viper Ultimate

Sidene på musen har gummibelegg for bedre grep.

© Razer


Razer Viper Ultimate er en trådløs mus i toppklassen. Den har egentlig ikke så mange avanserte funksjoner, men det den gjør, blir gjort på en fortreffelig måte.

Vi har testet mange lette mus, men det er uvanlig for en trådløs mus at den bare veier 74 gram når det også skal være plass til batteriet.

Musen ligger godt i en gjennomsnittlig mannshånd, og knappene på sidene sitter slik at de er lette å nå med tommelen – alt etter hvilken hånd du bruker. 

Formen er symmetrisk, og knappene er også plassert på samme måte på begge sider, så det er godt nytt for venstrehendte musebrukere: Du kan bruke musen på samme måte som høyrehendte.

Razer Viper Ultimate fikk karakteren 9,7 i testen vår og kommer i en kommende utgave av magasinet. 

2. Withings Body Cardio V2: Bruk en app til å holde øye med vekten

Withings Body Cardio V2 smart badevekt med Bluetooth
Withings Body Cardio V2

Med den smarte badevekten fra Withings kan du enkelt følge utviklingen din via en mobilapp. 

© Withings


Det er kanskje vanskelig å forestille seg at noe så enkelt som en badevekt skulle ha behov for innebygd smart teknologi – men etter noen uker med Withings Body Cardio V2 føles det nesten vanskelig å skulle klare seg uten.

Body Cardio V2 måler selvfølgelig det du veier, men mens du står på vekten med bare føtter, får du også målt pulsen, hjerterytmen og fuktighetsnivået. Samtidig regner Body Cardio V2 ut BMI-en din, som forteller om du er over-, under- eller normalvektig, og du får informasjon om fettprosenten din. Hele prosessen tar bare noen få sekunder.

Vekten sender automatisk data via en trådløs tilkobling til Withings-appen på mobilen din, der du kan se grafer over utviklingen i de forskjellige målingene, for eksempel i løpet av den siste måneden. Du bestemmer selv om tilkoblingen skal opprettes direkte via Bluetooth eller via det trådløse nettverket.

Appen er oversiktlig, selv om det er mye data å holde styr på. Du kan bla deg gjennom de siste målingene på en serie av små kort, men du kan også se alle opplysninger om helsen din på et dashbord som viser helsen din akkurat nå.

Withings Body Cardio V2 fikk karakteren 10 i testen vår.

> Les testen vår og se aktuelle priser på Withings Body Cardio V2 i Testsonen

3. Sony WF-1000XM4: Fantastisk lyd i små, trådløse ørepropper

Sony WF-1000XM4 trådløse ørepropper
Sony WF-1000XM4

Det følger med øretips av gummi i forskjellige størrelser, slik at proppene passer i ørene dine.

© Sony


Sonys nye trådløse ørepropper har god lyd og enda bedre støydemping, men prisen er også høy.

Du kan bytte mellom aktiv støydemping og bakgrunnsstøy ved å berøre venstre ørepropp. Støydempingen er utmerket og stenger ute nesten all omgivelseslyd.

Funksjonen for bakgrunnsstøy fungerer til gjengjeld ikke like bra. Den skal sørge for at du kan høre hva som skjer rundt deg selv om du bruker øreproppene. 

Funksjonen stenger ute omgivelseslyd via de innebygde mikrofonene, men vi opplevde også et voldsomt sus i lydbildet da vi brukte øreproppene i et rom med noen relativt små datavifter.

På høyre ørepropp kan du starte og stoppe musikkavspillingen med en lett berøring, og lydkvaliteten er i absolutt toppklasse. 

Vi lyttet til musikk som vi hadde hørt mange ganger før, og la faktisk merke til nye, små detaljer i lydbildet. Til tross for størrelsen på øreproppene har de også en bass med fin gjennomslagskraft.

Sony WF-1000XM4 fikk karakteren 9,4 i testen vår.

> Les testen vår av Sony WF-1000XM4 og se aktuelle priser i Testsonen

4. Logitech G915 TKL: Trådløst tastatur i toppklassen

Logitech G915 TKL tastatur
Logitech G915 TKL

Tastaturet kan brukes via Bluetooth eller med den lille USB-adapteren som medfølger.

© Logitech


Vi må slå fast at prisen på Logitechs nye trådløse tastatur er svært høy, men her får du altså et produkt i absolutt toppklasse.

Tastaturet fungerer best med sin egen USB-adapter i pc-en. Da får du garantert rask tilkobling og du slipper å rote rundt i Windows-innstillingene for å finne tastaturet i et søk etter Bluetooth-enheter. Men vi setter likevel stor pris på at vi har begge mulighetene. 

Vi byttet mellom å bruke G915 sammen med en pc via USB-adapteren og med en smarttelefon via Bluetooth-forbindelsen. Det fungerte helt fint.

Tastenes mekaniske kvalitet er på topp, og rammen som de er montert i, er bunnsolid. Hvis vi skal være litt pirkete, ville vi foretrukket at tastene beveget seg litt dypere for å få en bedre følelse av tastetrykket, men det er sikkert også brukere som foretrekker at tastene bare er så raske som overhodet mulig.

Det er en rekke medietaster over de vanlige tastene, og du får også et praktisk, bredt rullehjul som skrur opp og ned lyden på pc-en. Helt til venstre sitter det fem taster som kan egendefineres med det medfølgende innstillingsprogrammet fra Logitech.

Logitech G915 TKL fikk karakteren 9,4 i testen vår.

> Les testen vår av Logitech G915 TKL og se aktuelle priser i Testsonen

5. QNAP QSW-2104-2T holder liv i kabelnettverket

QNAP QSW-2104-2T
QNAP QSW-2104-2T

Alle lamper og tilkoblinger er samlet på forsiden av svitsjen.

© QNAP


Svitsjen QSW-2104-2T fra QNAP sikrer at kabelnettverket ditt har god fart – langt inn i fremtiden.

Trådløse nettverk blir stadig raskere, så vi skulle tro at kablene snart var overflødige. Dette er imidlertid langt fra tilfellet ettersom kabelnettverk også utvikles, og de tilbyr en rask og stabil forbindelse.

QSW-2104-2T er konstruert i en bunnsolid metallboks som bidrar til å distribuere overskuddsvarme som kan oppstå under belastning. Svitsjen fungerer som en fordelerkontakt for strøm: Du kobler bare QSW-2104-2T til ruteren, så fordeler svitsjen selv nettverkstrafikken via kablene du setter i de andre portene.

De fleste rutere og svitsjer er i dag utstyrt med porter som kan overføre opptil 1 gigabit per sekund, men i QSW-2104-2T finner du fire porter med 2,5 gigabit per sekund og to porter med hele 10 gigabit per sekund.

QNAP QSW-2104-2T fikk karakteren 9,4 i testen vår.

> Les testen vår av QNAP QSW-2104-2T-svitsjen og se aktuelle priser i Testsonen her

Kanskje du er interessert i...