USBSuperspeed

Ny USB fordobler hastigheten

En ny USB-versjon er meldt, og den er dobbelt så rask som forgjengeren.

13. september 2013

Om bare ett år blir det enda lettere å flytte store mengder filer fra en datamaskin til en minnepinne. En ny utgave av den svært utbredte USB-standarden ble for noen dager siden vist fram på it-messen IDF i San Francisco. Versjonen heter USB 3.1 og knuser USB 3.0 på hastigheten.

Standarden støtter overføringer på helt opp til 10 gigabit i sekundet, og det er dobbelt så mye som USB 3.0 kan stille opp med. Under en presentasjon på IDF ble den nye forbindelsen målt til rett over 8,3 Gb/s, så det er svært godt mulig at enheter vil komme opp i den teoretiske toppfarten når teknologien om et års tid blir å finne i datamaskiner og diverse tilleggsutstyr.

Utstyr laget for USB 3.1 skal kunne brukes med de to foregående USB-versjonene, 2.0 og 3.0., for den nye standarden er en videreutvikling av de samme systemene som forgjengerne bruker.

Fram til USB 3.1 kommer på markedet, kan forbrukene glede seg over at også rimelige datamaskiner nå har fått USB 3.0. I begynnelsen var disse portene forbeholdt de dyrere modellene.

Kanskje du er interessert i...