En mann sitter og ser på en ultratynn LG OLED TV R9

Mange produsenter viser frem nye, flotte skjermer i 2020. Dette er LGs OLED TV R9, som kan brettes sammen.

© LG

Oppsiktsvekkende nye skjermer og TVer

Skal du ha ny smart-tv, dataskjerm eller bærbar pc i 2020? Da kan du glede deg. Produsentene står i kø for å overgå hverandre med nye, oppsiktsvekkende skjermer.

13. januar 2020 av Martin Haverholm


I disse dager kjemper teknologiprodusentene om å presentere de mest banebrytende nyhetene på markedet i 2020.

En av årets store kamparenaer er pc- og tv-skjermer. 

CES, verdens største messe for forbrukerelektronikk som nylig har funnet sted i Las Vegas, har gitt oss et lite innblikk i hva vi kan finne i butikkene i løpet av 2020.

Det er mye nytt på markedet for skjermer til bærbare pc-er, smart-tv og vanlige pc. Det blir høyere oppløsning, mye foldbart og til og med en tv som kan rulles sammen.

8K-oppløsning erstatter 4K i 2020

Samsungs nye Q950TS TV med 8K-oppløsning.

Samsung viser sin Smart-TV, Q950TS, en imponerende tv som kan oppskalere all video til 8K-oppløsning.

Nå som 4K-oppløsning har blitt vanlig i både tv- og pc-skjermer, begynner produsentene å vise frem den ny standarden for skjermoppløsning, nemlig 8K.

Flere selskaper, som Sony og LG, presenterte nye produkter med 8K-teknologi. Den mest lovende av 8K-tvene var Samsungs Q950TS. Den er både slank og elegant, og bildet går fra hjørne til hjørne, helt uten svarte kanter.

Samsung Q950TS har dessuten en innebygd prosessor som kan skalere vanlig HD- og 4K- oppløsning til 8K, slik at du kan se gamle filmer og vanlig tv som ennå ikke er i 8K.

Samsung har ennå ikke kommet med noen priser på Q950TS, men tv-en forventes å komme i salg senere i år.

> Les også: Hva betyr Ultra HD, 4K og 8K?

Bærbar med foldbar skjerm

Foldbare skjermer har allerede inntatt smarttelefonmarkedet, og med sin nye nye ThinkPad X1 Fold vil Lenovo også gjøre dataskjermen sammenleggbar.

Den bærbare ThinkPad X1 Fold kan brukes på en rekke forskjellige måter, Helt foldet ut, kan den, sammen med det kompakte tastaturet som følger med, brukes som en vanlig bærbar pc.

Lenovo ThinkPad X1 Fold, foldet, slik at man kan bruke skjermen som en dobbeltskjerm.

Lenovo har nylig presentert den nye ThinkPad X1 Fold, verdens første bærbare pc med foldbar skjerm.

Folder du en ThinkPad X1 litt sammen, kan du bruke den ene halvdelen av berøringsskjermen som tastatur eller viser forskjellige bilder på halvdelene. Du kan også bruke den medfølgende pekepennen på skjermen.

Prisen på ThinkPad X1 Fold er 2499 dollar i USA. Det er litt over 22 000 norske kroner, men det er ennå ikke annonsert noen norsk pris.

LG ruller TV-en sammen

LGs OLED TV R9 rullet sammen i forskjellige stadier.

Når du ikke bruker den nye OLED TV R9 fra LG, kan den rulles sammen i en smart kasse som også inneholder høyttalere.

LGs nye OLED TV R9 er noe så spennende som en 65-tommers tv som kan rulles sammen.

Når du ikke bruker tv-en, forsvinner den ganske enkelt ned i en elegant, avlang kasse som også inneholder høyttalerne til tv-en.

Bøyelige skjermer er en teknologi LG har jobbet med i mange år, og OLED TV R9 ble allerede presentert i fjor, men først i år er firmaet klare til å sende produktene ut i butikkene.

LG OLED TV R9 kommer på markedet i andre halvdel av 2020 og vil koste omkring 60 000 dollar. Det er over 530 000 norske kroner, men da får du både Dolby Atmos Surround lyd og 4K oppløsning.

Kanskje du er interessert i...