IKEAs Fyrtur-gardiner  er en del av Ikea Home Smart
IKEA Fyrtur

Fyrtur-gardinene til Ikea kan grupperes, slik at du kan trekke ned alle gardinene i et rom samtidig.

© IKEA

Home Smart: Ikea satser på digitale hjem

En rekke spennende produkter har gjort Ikea til en av de store aktørene innen digitalisering av hjemmet. Nå er svenskene klare med en fjernstyrt rullegardin.

21. august 2019


Hos Ikea får du nå kjøpt mer enn bokhyller og andre gjør-det-selv-møbler til en rimelig penge.

I løpet av de siste par årene har nemlig møbelgiganten lansert flere elektroniske produkter som du kan bruke i ditt digitaliserte hjem.

De har for eksempel sin egen serie av lyspærer som du kan styre fra mobilen, og nylig lanserte de smarte høyttalere i samarbeid med Sonos.

Mens resten av verden kaller denne typen produkter for Smart Home – smarte hjem – har Ikea valgt å snu på flisa ved å gi serien navnet Home Smart.

Helautomatisk rullegardin fra Ikea

Det siste produktet til Ikeas digitale hjem er den fjernstyrte rullegardinen, Fyrtur.

Med Fyrtur slipper du å reise deg fra sofaen når du vil trekke rullegardinene opp eller ned. Du kan nemlig fjernstyre Fyrtur med Ikea-appen på mobilen, eller du kan koble gardinen sammen med Apple Homekit eller Google Assistent. Da kan du nemlig manøvrere rullegardinen med muntlige kommandoer.

Du kan også gruppere gardinene, slik at du kan trekke ned alle gardinene i stua samtidig.

Fyrtur fås i fem forskjellige bredder, fra 60 til 140 centimeter. Gardinene kan ikke gjøres kortere, og lengden på alle modellene er 195 centimeter.

Tidligere har vi testet flere av Ikeas elektroniske produkter i Komputer for alle.

Siste prøvde vi Symfonisk-lampen. Den er samtidig en høyttaler med innebygd Sonos-funksjonalitet, slik at du kan spille musikk med god lydkvalitet fra Spotify eller pc-en.

> Les testen vår av IKEAs Symfonisk-lampe.

IKEA produserer også Bluetooth-høyttalere, og de testet vi tidligere i år. Testen av Ikea Eneby, som høyttalerne heter, kan du lese her.

> Her kan du lese mer om smarte hjem- og andre smart-produkter som kan styres fra mobiltelefonen.

Kanskje du er interessert i...