Ikea smart home

Ikea utvider snart smarthjem-sortimentet med en knapp som kan programmeres til å gjøre akkurat det du vil den skal gjøre.

Ikea kommer snart med smart knapp

Møbelgiganten Ikea har på rekordtid blitt en stor aktør i smarthjem-markedet, og nå kommer de snart med en ny genistrek.


I Komputer for alle nummer 9/2020 ser vi nærmere på Ikeas utvalg av smartehjem-produkter.

Helt siden den svenske møbelgiganten gikk inn på markedet for appstyrte produkter i 2016, har sortimentet blitt gradvis større.

I dag er det mulig å styre både lys, gardiner, musikk og stikkontakter i ett og samme system. 

Ikea er også kjente for å lage veiledninger som er forståelige for de fleste, og det er er fordel med smarthjem-produkter som ellers har en lei tendens til å være vanskelige å sette opp.

> Les også: Ikea lager trådløs lyd i samarbeid med Sonos

Stor test av Ikeas smarthjem-løsninger

Det er grunnen til at vi i artikkelen i bladet Komputer for alle har valgt å kjøpe produkter fra Ikea i stedet for noen av de andre aktørene på markedet.

Det var også meningen at artikkelen skulle inneholde enda et smart produkt fra Ikea, nemlig snarveisknappen, som skulle ha vært tilgjengelig fra 1. februar 2020.

Det satte koronapandemien en effektiv stopper for.

Den smarte knappen fra Ikea er per i dag forsinket på det norske markedet på ubestemt tid, men signaler fra Ikea kan tyde på at den vil være tilgjengelig på sensommeren.

> Les vår store artikkel om Ikeas smarte produkter og hvordan du bruker dem, i det nye bladet. Du kan også lese artikkelen i Fordelssonen (krever innlogging).

Snarveisknapp er prikken over i-en

Den nye snarveisknappen er ekstra smart fordi den kan programmeres slik at den kan slå på ethvert smartprodukt fra Ikea-sortimentet. 

Knappen kan også utføre en hel serier med kommandoer. Du kan for eksempel trykke én gang på den om morgenen for å dra opp rullegardinen, slå på lyset og starte kaffetrakteren.

Knappen er nettopp kommet i salg for cirka 80 norske kroner i amerikanske Ikea-varehus, og derfor antar vi at den snart vil være i salg også her i landet.

Merk knappen selv

Når du kjøper Ikeas snarveisknapp, følger det med et ark med seks klistremerker. Tre av dem har allerede et piktogram, de siste tre kan du skrive på selv.

Det betyr at du kan kjøpe flere knapper og programmere dem til å utføre forskjellige handlinger.

Ikea smart home Snarveisknapp

Ikeas smarthjem-produkter blir snart utvidet med en snarveisknapp.

Komputer for alles testredaktør holder øye med markedet og lover å teste Ikeas snarveisknapp så snart den er i salg.

I mellomtiden kan du lese testene våre av noen av Ikeas andre smartehjem-produkter:

Kanskje du er interessert i...