Grohe Sense varsler om vann i kjelleren

Grohe Sense er en vannsensor som varsler hvis den kommer i kontakt med vann.

© Shutterstock

Med en smart sensor kan du unngå vann i kjelleren

Grohe Sense er en smart vannsensor som registerer vann, fukt og frost og varsler via en app slik at du kan begrense skadene før de blir for omfattende.

14. august 2017 av Christian Slot

Hvis du er redd for at sensommerens plaskregn kan gi ubehagelige overraskelser i kjelleren, kan denne smart dingsen fra tyske Grohe varsle før det oppstår alvorlig skade.

Grohe Sense er en vannsensor som registrer vann, frost og skadelig fuktighetsnivå i luften.

Kommer sensoren i kontakt med vann, får du et varsel på epost eller sms slik at du har tid til å hindre alvorlige skader.

Grohe Sense vannsensor

Sensoren har en diameter på 84 mm og er 35 mm høy.

© Grohe

Lett å installere

Sensoren sen er liten og rund, og kan plasseres på steder hvor du ikke vil at det skal komme vann. 

På undersiden sitter det to følere som kortslutter hvis de kommer i kontakt med vann. Hvis det skjer, får du et varsel på mobilen.  

I tillegg til vann måler sensoren også fuktighet og temperatur, slik at du kan forebygge eventuelle frost- og muggskader. En nettjeneste registrer informasjon om fuktighet og temperatur hver time. 

Vannsensoren brukes på alle steder hvor du er redd for fukt- eller frostskader, for eksempel under kjøkkenvasken, på vaskerommet eller på loftet.

Veiledende pris fra produsent er kr 549,–.

Se mer om den smarte dingsen.

Hva er Smarte hjem?

Smarte hjem – eller Smart Home – er en fellesbetegnelse for intelligente enheter til hjemmet.

I de fleste tilfeller kan Smarte hjem-enheter styres fra en app på smarttelefonen.

Produktene gir nye og energieffektive løsninger i boligen, og gjør den sikrere og mer komfortabel. Det kan for eksempel være temperaturstyring via intelligente termostater, kontroll av lysstyrke eller en lås som kan åpnes med smarttelefonen.

Alle er de en del av «tingenes internett», og etter hvert som ting i hjemmet får tilgang til internett, vil de smarte enhetene også kunne kommunisere med hverandre.

Kanskje du er interessert i...