Gjenbruk av telefonen
Gjenbruk av telefonen

Samsung vil at vi skal gjenbruke våre gamle telefoner og gi dem nye oppgaver i hverdagen.

© Shutterstock

Samsung: Få ny glede av din gamle smarttelefon

Samsung vil at vi skal bruke våre gamle smarttelefoner om igjen slik at de får en ny funksjon i stedet for å kastes. Telefonen kan blant annet gjøres om til en lyssensor.

29. april 2021 av Martin Lorentsen

Hvert år kommer det nyere og mer spennende smarttelefoner på markedet, og det er det en god grunn til, for vi forbrukere elsker tilsynelatende å kjøpe ny teknologi.

Men når den nye smarttelefonen blir kjøpt, skal den gamle videre i systemet. Noen selger den eller gir den bort, mens andre bare kaster den.

Det sistnevnte vil teknologiprodusenten Samsung sette en stopper for.

Til tross for kampanjer på den ene og andre fronten, er vi fortsatt altfor flinke til å bruke og kaste, men med Samsungs nye Galaxy Upcycling at Home-prosjekt kan gamle smarttelefoner tjene et nytt formål som andre typer smarte enheter i hjemmet, og dermed reduseres sløsingen med telefoner.

LES OGSÅ: Mål temperaturen med telefonen

Lyssensor eller babymonitor

Samsungs Galaxy Upcycling at Home-prosjekt gir eiere av Samsung-telefoner muligheten til å gjøre den gamle telefonen om til et annet IoT-produkt via Samsungs SmartThings-appen.

I SmartThings-appen kan telefonen inntil videre gjøres om til forskjellige typer sensorer – både lyd- og lyssensorer.

Man kan spille inn en lyd, f.eks. en gråtende baby, og hvis den gamle telefonen fanger opp lignende lyd, blir brukeren varslet via SmartThings-appen og man kan høre den innspilte lyden.

Lyssensoren fungerer, som navnet kanskje antyder, som en lyssensor som kan fange opp endringer i lysinnslippet i rommet. Med appen kan den få andre oppkoblede produkter i hjemmet til å gjøre noe, som for eksempel å slå på lyset når det blir mørkt.

LES OGSÅ: Bruk smarttelefonen som webkamera

Prosjekt i betastadiet

Onsdag i forrige uke startet Galaxy Upcycling, men prosjektet er foreløpig bare i teststadiet.

Hvis du synes det høres interessant ut å delta i prosjektet, må du dessverre smøre deg med litt tålmodighet. Så langt er det bare brukere i Storbritannia, USA og Sør-Korea som kan ha glede av Galaxy Upcycling at Home.

Teknologien vil kunne brukes på alle Samsung S-, Note- og Z-enheter fra 2018 eller nyere. Telefonene må også ha Android 9 eller nyere operativsystem.

LES OGSÅ: Samsung lanserer tre nye topptelefoner

Kanskje du er interessert i...