Nokia Thermo er et smart febertermometer til smarttelefonen

Sjekk feberen med smarttelefonen

Det er høst og influensasesongen er snart i gang. Skulle noen av barna eller du føle dere litt pjuske, kan du nå sjekke temperaturen og får resultatet direkte på smarttelefonen.

16. oktober 2017 av Henning Dadkhah Rasmussen

Nå kan du bruke smarttelefonen som assistent når du skal måle hvor høy feberen er.  

Det smarte termometeret Nokia Thermo måler temperaturen ved hjelp av 16 innebygde infrarøde dioder. Det gjøres 4000 målinger på likt, og Thermo finner automatisk det varmeste stedet å måle. På den måten kan du ta tempen på pannen til barna og unngå protester. 

Ifølge Nokia skal resultatene være klinisk korrekte og like eksakte som andre målemetoder.

Få resultatet i en app

Når du har målt temperaturen, vises resultatet med én gang på den innebygde skjermen, og en lysdiode viser med fagene grønt, gult og rødt hvor høy feberen er. 

Samtidig sendes resultatene til Nokias helseapp. Der får du opp historikken over målingene; du kan opprette forskjellige brukere og se temperaturmålingene for hver enkelt. Her får du også informasjon om forskjellige sykdommer og medisin som passer til de aktuelle målingene.

Nokia Thermo koster cirka 1000 kroner. Du kan lese mer om det her.

Nokia Thermo er et smart termometer til smarttelefonen

Med det smarte termometeret går det smertefritt å måle temperaturen. Med infrarøde dioder er det enkelt å måle på pannen.

I videoen under kan du se en demonstrasjon av termometeret.

Hva er Smarte hjem?

Smarte hjem – eller Smart Home – er en fellesbetegnelse for intelligente enheter til hjemmet.

I de fleste tilfeller kan Smarte hjem-enheter styres fra en app på smarttelefonen.

Produktene gir nye og energieffektive løsninger i boligen, og gjør den sikrere og mer komfortabel. Det kan for eksempel være temperaturstyring via intelligente termostater, kontroll av lysstyrke eller en lås som kan åpnes med smarttelefonen.

Alle er de en del av «tingenes internett», og etter hvert som ting i hjemmet får tilgang til internett, vil de smarte enhetene også kunne kommunisere med hverandre.

Kanskje du er interessert i...