Smart sensor og app lar deg styre peisovnen fra smarttelefonen

Aduro Smart Response overvåker peisovnen og forteller deg når den trenger mer brensel.

Styr peisovnen fra smarttelefonen

Nå er det slutt med for mye eller for lite ved i ovnen – en smart sensor holder øye med forbrenning og temperatur, og forteller deg når du må legge inn mer.

28. september 2017 av Henning dadkhah Rasmussen

Høsten er her, og snart er det på tide å fyre med ved. Der du tidligere har måtte holde øye med ovnen og legge inn ved etter behov, kan du nå bli varslet av en app på smarttelefonen. 

Det lar seg gjøre med sensoren Aduro Smart Response. Den består av en temperaturføler som du setter på piperøret, og en app som kommuniserer med sensoren via mobiltelefonen.

Kontroller peisovnen med mobiltelefonen i ditt intelligente hjem.
Smarthome

I appen, som kan lastes ned til iPhone og Android-telefoner, kan du følge med på hvordan det brenner i peisovnen.

Nå får du en melding på smarttelefonen så snart ovnen trenger mer brensel, du kan til og med få anslått når det er på tide å gå ut boden etter mer ved. 

Aduro Smart Response sensor og app monteres på piperøret fra peisovnen.

Selve temperatursensoren festes på røret som går fra ovnen opp til selve skorsteinen.

Løsningen kan spare penger fordi du ikke sløser med dyrebar ved, men bare legger inn den veden du trenger når det er behov. Det gir også jevnere og mer behagelig temperatur i rommet.

Aduro Smart Response koster 990 kroner, og du finner den på www.prisjakt.no

Du kan også få mobiltelefonen til å sende en melding hvis det er vann eller fukt i kjelleren med denne appen og sensoren.

Smart hjem: Bli advart om uventede gjester 

Det blir stadig mer vanlig å kunne styre forskjellige dingser og funksjoner i hjemmet fra smarttelefonen. Du kan for eksempel styre lyset med intelligente lyspærer eller spore hundene med en smart brikke du fester til halsbåndet.   

Du kan også over overvåke hjemmet med et smart IP-kamera med bevegelsesensor som gir beskjed hvis det er aktivitet i huset når du ikke er hjemme. 

Akkurat nå kan du få et IP-overvåkingskamera og 2 nummer at bladet Komputer for alle fra bare 69,50 kroner – du sparer 701 kroner. 

Hva er Smarte hjem?

Smarte hjem – eller Smart Home – er en fellesbetegnelse for intelligente enheter til hjemmet.

I de fleste tilfeller kan Smarte hjem-enheter styres fra en app på smarttelefonen.

Produktene gir nye og energieffektive løsninger i boligen, og gjør den sikrere og mer komfortabel. Det kan for eksempel være temperaturstyring via intelligente termostater, kontroll av lysstyrke eller en lås som kan åpnes med smarttelefonen.

Alle er de en del av «tingenes internett», og etter hvert som ting i hjemmet får tilgang til internett, vil de smarte enhetene også kunne kommunisere med hverandre.

Kanskje du er interessert i...