Tekstmelding – sms

Gratulerer – det er nå 25 år siden den første tekstmeldingen ble sendt.

© Shutterstock

Tekstmeldingen fyller 25 år

3. desember 1992 ble den først tekstmeldingen sendt. Siden dengang har tekstmeldinger blitt en av verdens mest brukte kommunikasjonsformer.

4. desember 2017 av Peter Skovbjerg Jensen

15 222 700 – så mange tekstmeldinger, altså sms-er, blir det sendt hvert minutt verden over, ifølge analysefirmaet Domo. 

Siden den første meldingen ble sendt for 25 år siden, 3. desember 1992, er vi nå oppe i åtte billioner tekstmeldinger i året.

Den første tekstmeldingen ble sendt fra en pc til mobiltelefonen Orbitel 901, som på ingen måte var i nærheten av mobiltelefonene vi har i dag. Orbitel 901 kunne imidlertid ikke sende svar tilbake, mobiler kunne nemlig ikke det på den tiden.

Mye har skjedd på 25 år 

Siden den gang har tekstmelding blitt en av de mest brukte kommunikasjonsformene i verden, og mange foretrekker nå å motta en skrevet melding fremfor å bli ringt opp, ifølge analysefirmaet Infomate.

Humørikoner har også blitt en naturlig del av tekstmeldingene. Bare husk at humørikonene lett kan oppfattes feil.

Tekstmeldingen lever fortsatt

Selv om det fremdeles blir sent utrolig mange tekstmeldinger, foretrekker flere og flere apper som Messenger og WhatsApp for å holde kontakten med familie og venner.

Tekstmeldingen er likevel fortsatt den foretrukne kommunikasjonsformen i land hvor datatilgangen er ustabil. Her er meldinger på mobilen mer pålitelige enn internettbaserte apper.

Mange av de åtte billioner tekstmeldingene blir heller ikke sendt av privatpersoner. Mange virksomheter og offentlige instanser bruker nemlig tekstmeldinger for informere, for eksempel til å verifisere brukerkontoer.

Vil du være sikker på at du aldri går tom for strøm og alltid har mulighet til å sende en melding, bør du skaffe deg en nødlader. 

Akkurat må får du to nummer av Komputer for alle og en smart nødlader for bare 69,50 kroner – du spare 401 kroner.

Kanskje du er interessert i...