Tips for deg som har pc

I det nye bladet får du 53 gode tips som gjør deg mer effektiv ved dataskjermen.

© Shutterstock // Komputer for alle

Nytt blad: 53 smarte pc-tips

Det finnes alltid en smartere måte å gjøre det på i Windows, på nettet og mobilen. I den nyeste utgaven av Komputer for alle får du 53 gode pc-tips. Vi finner også den beste nettlagringstjenesten.

10. oktober 2019


Windows og programmene du har installert på maskinen, er ofte så avanserte at du umulig kan ha oversikt over alle funksjonene og snarveiene.

Det er dumt, for det betyr at du går glipp av raskere, enklere og bedre måter å bruke pc-en på.

Derfor har vi i bladet Komputer for alle nummer 16/2019 samlet de 53 beste tipsene til blant annet Windows, kontorprogrammene og nettleseren, slik at du kan få glede av nye og raskere rutiner når du bruker datamaskinen.

Du får også en rekke tips som kan spare penger.

Der det er på sin plass, følges de gode rådene også av en trinn-for-trinn-guide, slik at det går raskt og enkelt å komme i gang.

> Last ned artikkelen i PDF-format fra Fordelssonen (krever pålogging)

Stor test av nettlagring

Vi i Komputer for alle oppfordrer alltid dere lesere til å sikkerhetskopiere de viktigste dokumentene, bildene og andre filer. Da er det en god idé å bruke en nettlagringstjeneste. Da får du nemlig tak i filene dine overalt og risikerer ikke å miste dem.

Derfor bestemte vi oss for å teste de seks populære lagringstjenestene Dropbox, iCloud, Google Drive, Jottacloud, Keepit og OneDrive. 

Alle tjenestene tilbyr en gratis lagringsløsning, men vil du ha ekstra plass, koster det fra 7 kroner i måneden, alt etter hvor mye plass du ønsker.

Testvinneren gir deg hele 15 GB gratis – og det er betydelig mer enn de øvrige.

Er du nysgerrig på hvem som vinner (og taper) den store testen, kan du laste ned artikkelen i PDF-format fra Fordelssonen (krever pålogging).

Dette får du også i Komputer for alle 16/2019:

  • Programmet SecretFolder som gjør det lett å skjule mapper på pc-en. Det er smart hvis du for eksempel skal bort låne pc-en til andre. Du får også en guide som viser hvordan du bruker programmet.
  • Programmet TweakPower og en guide som viser hvordan du tilpasser Windows. Du kan for eksempel endre utseende på skrivebordet og funksjonene i høyreklikkmenyen, og du kan optimalisere musen og tastaturfunksjonene.
  • Guide til en ny funksjon som viser hvordan du søker mer effektivt i Windows.
  • 8. del av Google-skolen hvor vi ser nærmere på Google Sites, der du lett, raskt og gratis kan lage din egen hjemmeside (du som abonnerer, kan lese de tidligere delene i Fordelssonen).
  • Mengder av nyheter, tester, spørsmål og svar fra vårt Spør oss-forum.

> Besøk Spør oss-forumet – der alle kan lese spørsmål og svar, men der du må være abonnent for å kunne stille spørsmål.

Komputer for alle

Her ser du hva du kan glede deg til i det nye bladet som er i salg nå.

© Komputer for alle

Slik får du Komputer for alle

Komputer for alle fås kjøpt i mange bladbutikker og kiosker.

Hvis du tegner abonnement nå, kan du lese hele bladet med det samme på mobil eller nettbrett med appen Wype. Du får også øyeblikkelig tilgang til Fordelssonen.

> Du kan prøve Komputer for alle fra kroner 29. Velg det tilbudet som passer deg best – og få en personlig velkomstgave.

Kanskje du er interessert i...