Med Google Maps kan du nå se hvor venner befinner seg.

Med Google Maps kan du nå se hvor venner befinner seg.

© Shutterstock

Vise andre hvor du er med Google Maps

Med en smart funksjon i Google Maps kan du vise venner hvor du befinner deg. Du kan også følge venner i sanntid på pc-en eller smarttelefonen, uansett hvor i verden de er.

27. oktober 2017

Google Maps er en suveren karttjeneste med svært mange gode funksjoner. Du kan for eksempel ta en virtuell spasertur på den andre siden av jorden ved hjelp av StreetView, eller du kan bruke Google Maps til å navigere gratis med telefonen.

En av de smarteste nye funksjonene er muligheten til å dele posisjonen din med utvalgte kontakter. Funksjonen aktiveres med et par trykk på skjermen, og du velger selv om delingen skal vare en time eller to, eller til du slår den av igjen.

Del ruten med venner

Du kan også starte navigeringen på din egen telefon og dele den med andre. Dermed blir de fortløpende oppdatert om hvor du befinner deg og omtrent når du vil være fremme ved målet.

Du kan bruke delefunksjonen på Android, iPhone, iPad, pc og Mac. Det virker selvfølgelig best hvis enheten som skal dele posisjonen, er utstyrt med GPS, men mottakeren kan godt sitte ved en vanlig stasjonær pc og følge med på hvor du er.

I Komputer for alle nr. 16/2017 kan du lese en omfattende guide til funksjonen.

Hvis du tegner et abonnement nå, kan du lese guiden og de ti siste numrene av bladet på mobilen eller nettbrettet med appen Wype.

Akkurat nå får du 2 nummer av Komputer for alle og en elegant Bluetooth-høyttaler for bare 69,50 kroner – du sparer 401 kroner..

Kanskje du er interessert i...